Рятувальники розбирають завали / фото t.me/SJTF_Odes

В Одесі через дроновий удар, завданий по місту армією РФ, знищено частину житлової багатоповерхівки, вже відомо про сімох поранених та кількох загиблих.

Як повідомили у Силах оборони півдня України, серед ночі росіяни здійснили чергову терористичну атаку дронами-камікадзе типу "Shahed-131/136". Вісім ударних безпілотників ворог спрямував з акваторії Чорного моря на Одещину. Йдеться, що протягом години підрозділи ППО в інтенсивному режимі відбивали цю атаку. В результаті, сім цілей було знищено. На жаль, один з дронів під час маневрів серед житлових кварталів Одеси влучив у 9-поверховий будинок спального району.

"Частина під'їзду з 18 квартир зруйнована. Вже відомо про загиблу людину та 7 постраждалих, серед яких вагітна жінка та маленька дитина", - йдеться у повідомленні. 

Відео дня

Зараз триває пошуково-рятувальна операція.

За даними прес-служби Головного управління ДСНС в Одеській області, під завалами знаходяться люди. Станом на 07:00, врятовано 7 постраждалих осіб, виявлено тіла 2-х загиблих. Проводяться роботи по розбору завалів та пошуку людей. На місці працюють психологи. До пошуків залучені кінологи. Розгорнуто пункт обігріву.

Від ДСНС залучено 20 одиниць техніки та 91 рятувальник, роботи проводяться спільно зі службами взаємодії.

У мерії Одеси додали, що також пошкоджено інженерні мережі та котельню, прилеглі будинки відключено від опалення. По інформації очільника Одеської ОВА Олега Кіпера, один підʼїзд зруйнований вщент. 

"Вагітна у стані середньої важкості, ще троє людей з чисельними пораненнями також госпіталізовані, серед них 26-річна дівчина у важкому стані, інші двоє - в стані середньої важкості. Лікарі роблять все можливе. Трьом людям, включаючи трирічну дитину, медична допомога надана на місці", - розповів посадовець. 

Як повідомив Кіпер о 8:31, щойно рятувальникам з-під завалів вдалося дістати чоловіка. Він живий – в момент влучання ворожого дрону людина, попередньо, перебувала у підвалі. Чоловік у свідомості, зараз його оглядають медики. Пошуки та розбір завалів тривають.

За даними прес-служби Одеської обласної прокуратури, наразі відомо, що загинуло 2 людей, ще 8 поранено. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2ст. 438 КК України).

"За даними слідства, вночі 2 березня ворог здійснив атаку БпЛА по Одесі. Безпілотник влучив у 9-ти поверховий будинок спального району міста. Частина під’їзду з 18 квартир зруйнована. Наразі відомо про 2 загиблих та 8 постраждалих, серед яких трирічна дитина", - йдеться у повідомленні. 

Тривають розбори завалів та пошуково-рятувальні операції. Під завалами ще можуть бути люди, безвісти зниклими вважаться 6 жителів будинку.

О 10:46 Кіпер повідомив, що кількість жертв російської атаки по Одесі збільшилася до трьох осіб. З-під завалів дістали тіло ще однієї людини.

Нічна атака дронів

Нагадаємо, у ніч на 2 березня окупанти здійснили дронову атаку на Одещину. Пошкоджені житлові багатоповерхові будинки. Внаслідок російської дронової атаки по Одесі вночі було відомо про сімох постраждалих цивільних людей, серед них одна дитина - 3-річний малюк отримав садна ніжки, зараз під наглядом лікарів. Шестеро дорослих, попередньо, у стані середньої тяжкості.

У Харкові також попередньо маємо "приліт" в одному з районів міста. Один із "шахедів", які російські війська запустили по Харкову, влучив у двір в Шевченківському районі.

Вас також можуть зацікавити новини: