Експерт розповів про особливості російських дрнонових атак у березні / фото ua.depositphotos.com

Від початку місяця російські окупанти застосували по Україні 428 дронів-камікадзе Shahed-131/136, з яких знищено - 357 дронів. Як зазначає військовий експерт Олександр Коваленко, таким чином, березень є вже третім за інтенсивністю місяцем застосування окупантами дронів-камікадзе після грудня (625) і вересня (504) минулого року.

Водночас, вказує Коваленко, середній показник застосування окупантами баражувальних боєприпасів "Ланцет" з початку березня не перевищує 10 одиниць на добу.

"Застосування FPV-дронів зберігає від початку місяця середній показник 150-200 на добу, за винятком кількох пікових днів, коли добовий наліт становив понад 250 дронів", - додав Коваленко.

Відео дня

Таким чином, зазначає він, березень може стати щонайменше другим за весь час повномасштабної війни рекордним місяцем за кількістю застосовуваних російськими окупантами дронів-камікадзе Shahed-131/136. Водночас критичного зростання застосування "Ланцетів" і FPV-дронів не спостерігається.

Останні дронові атаки на Україну

У ніч на 23 березня російські окупанти влаштували масовану дронову атаку. Як повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук, ворог запустив 34 ударні БпЛА типу "Shahed". Райони пусків - Курська область РФ і мис Чауда окупованого Криму. Сили оборони знищили 31 "шахед" у межах Полтавської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

22 березня під час масованої атаки окупантів зафіксовано 151 повітряну ціль: наші захисники знищили 55 "Шахедів" і 37 крилатих ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: