Офіцер резерву пояснив, чому РФ атакує Роботине / фото 10 окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс»

Російські загарбники не полишають спроб захопити українські позиції в селі Роботине Запорізької області вже понад півроку, але успіху ворог не має. Про це розповів військовий експерт, офіцер резерву Повітряних сил ЗСУ Андрій Крамаров.

"Вони цей виступ намагаються зрізати давно. Роботинський виступ – це фактично наш умовний успіх за літо, коли нам вдалося на Запорізькому напрямку вклинитися між першою і другою лінією оборони ворога. І ось у цьому місці в нас, скажімо так, надлом. Тобто ми якраз перебуваємо між фортифікаційними укріпленнями. І це, звісно, створює певний дискомфорт для окупантів", – зазначив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами Крамарова, коли в українських захисників буде достатньо засобів, вони просуватимуться далі на цьому напрямку. І ворог це розуміє, але можливостей для того, щоб запобігти цьому руху у окупантів немає. 

Відео дня

"І тому перед ними стоїть завдання вже понад шість місяців — вибити нас із Роботинського виступу", – пояснив він. 

Офіцер резерву наголосив, що на тій ділянці фронту Сили оборони зайняли вигідні позиції. 

"І все це — досить малими силами. Буквально 10 осіб можуть утримувати більше роти ворога. Ми їм там ефективно завдаємо ураження бронетехніки, артилерії", – розповів Крамаров. 

Він додав, що наступальні дії противника на тому напрямку не настільки інтенсивні, як в районі Часового Яру чи Авдіївки. За його словами, ворог атакує з інтервалами в чотири-пʼять днів.

"Вони не такі інтенсивні, як на інших напрямках, однак окупанти постійно намагаються нас вибити. У них нічого не виходить, вони відходять і через кілька днів знову намагаються", – резюмував він. 

Війна в Україні: ситуація на фронті

Протягом доби, 9 березня, на передовій відбулося 58 бойових зіткнень із противником, повідомляє Генштаб ЗСУ. Зазначається, що ворог атакував на Бахмутському, Новопавлівському, Авдіївському та інших напрямках фронту. Зокрема, на Оріхівському напрямку окупанти 6 разів атакували позиції наших захисників в районах населених пунктів Роботине та західніше Вербового Запорізької області.

Водночас бійці ЗСУ кажуть, що через затримки зброї їм стає все складніше стримувати росіян на фронті. Воїни прямо говорять, що у росіяни більше всього: і танків, і літаків, і живої сили. 

Вас також можуть зацікавити новини: