21 квітня під час зустрічі з міністром оборони Сергієм Шойгу Путін віддав наказ припинити штурм "Азовсталі" / фото УНІАН

Напередодні Путін заявив про нібито скасування штурму заводу, де перебувають українські військові та сотні цивільних.

Ключова увага українських сил привернута до Донбасу.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Відео дня

Саме в цьому регіоні відбуваються найінтенсивніші бої з ворогом.

"Все найголовніше відбувається саме там. Росіяни пробують рухатися в бік Слов’янська і Краматорська. Це Рубіжне, це Попасна і це Маріуполь", - сказав Денисенко.

Попри заяви Путіна про те, що ніякого штурму "Азовсталі" не буде, вчора, 23 квітня, територію заводу весь день поливали снарядами, зазначив Денисенко.

За його словами, наразі всі провокації ворога на Великдень вдалося уникнути: "В цілому Пасхальна ніч з точки зору безпеки храмів, безпеки людей, які приходили вночі або зранку до храмів, зараз ситуація більш-менш спокійна".

Що передувало

21 квітня під час зустрічі з міністром оборони Сергієм Шойгу Путін віддав наказ припинити штурм "Азовсталі", де перебувають сотні цивільних та військових.

На думку британських розвідників, відмова Путіна штурмувати "Азовсталь", ймовірно, вказує на бажання вивільнити російські сили для розгортання в інших місцях на сході України.

Однак, за даними української розвідки, Росія не остаточно відмовилася від штурму маріупольського заводу і готується відправити туди росгвардійців та представників ФСБ.

Радник глави ОП Олексій Арестович, підсумовуючи 23 квітня, констатував, що рашисти б’ють по території підприємства з усього, що можна: "Луплять по "Азовсталі" взагалі з усього, що тільки є... Сказали, що "штурмувати ми не будемо" ... і, за словами президента, сьогодні стріляють з моря, з повітря, з суші, танки, коротше, все-все, з чого можна стріляти".

Вас також можуть зацікавити новини: