Експерт оцінив становище окупантів на півдні України / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів, що у російських окупантів на півдні України немає взаємозвʼязку та комунікації в обороні. Як наслідок – вони не можуть нічого протиставити просуванню українських військ. 

Як пояснив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ, коли йдеться про прорив будь-яких ліній оборони противника, варто розуміти, що усередині кожної такої лінії – особливо другої – є кілька рубежів. 

"Перший рубіж, другий рубіж. І між собою вони взаємопов’язані, є певний взаємозв’язок. Якщо ми говоримо безпосередньо про Запорізьку область, про трикутник Новопрокопівка – Вербове – Очеретувате, то це не просто йдеться про трикутник", – зауважив Коваленко.

Відео дня

Взаємодія окупантів в обороні здійснюється по ширшій лінії фронту, пояснив він. За словами Коваленка, є чотири ключові населені пункти, взаємозвʼязок між якими дає росіянам змогу вести ефективну оборону. Проте на сьогоднішній день такий звʼязок відсутній – як у районі Вербового, так у районі Новопрокопівки і Копані. Не варто забувати і про успіхи Сил оборони України в районі Новофедорівки.

"І без ось цього взаємозв’язку, без узгодженості дій і тощо, і тому подібного, комунікації, назвемо це так, ця оборона не може бути ефективною. І я абсолютно не здивований від того, що зараз у них не те щоби перший рубіж –  перший рубіж у них давно вже був прорваний у південно-західному секторі від Вербового – у них прорвано другий рубіж і триває просування вглиб. Тобто розрив самої другої лінії оборони відбувається для російських окупаційних підрозділів у критичному режимі. А протиставити що-небудь і зупинити цей процес вони просто не можуть", – резюмував Коваленко.

Війна в Україні: актуальні новини

Російські окупаційні війська формують штурмові загони на Лимано-Куп’янському напрямку. Речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що загарбники підготували 12 штурмових рот загальною чисельністю біля 2 тисяч осіб.

Тим часом Сили оборони України продовжують проводити наступальну операцію в районі Бахмута Донецької області. Українські військові продовжують утримувати під вогневим контролем трасу Бахмут-Горлівка і нищити російську техніку, яка нею пересуватися. 

Вас також можуть зацікавити новини: