Вчора і сьогодні в районі Бахмута немає активних боїв - ні у місті, ні на флангах / libcos

В районі Бахмута останні кілька днів зауважується зниження атак з боку російських окупаційних військ. Однак слід розуміти, що мова йде про штурмові дії живої сили окупантів, але не вогневого впливу, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. 

За його словами, артилерія окупантів як працювала досить інтенсивно, так і продовжує працювати, хоча є невеликий нюанс: "Повернення ЗСУ під свій контроль ряду панівних висот дозволило зменшити ефективність російської артилерії і збільшити зону впливу по позиціях окупантів".

"Тому в районі Бахмута і в самому місті більше актуальний зараз формат артилерійських дуелей і з цілком об'єктивних причин, перевага зараз саме у нас в цьому питанні, ніж у окупантів. Міські ж бої зараз і справді знизили свою інтенсивність, що теж логічно", - зазначив експерт.

Відео дня

У Бахмуті ЗСУ контролюють невелику ділянку на південному заході, а саме - трикутник по вулиці Чайковського-Корсунського, що впирається в залишки "Літака", що є вхідними воротами в місто з траси 0504, додав він. 

Також Коваленко зауважив деяку стагнацію російських військ і активізацію ЗСУ "на полях". "Вельми надихаючим було просування у районі Оріхове-Василівки, що підтверджує думку про два напрямки до Берхівки - не тільки по південній ділянці водосховища", - додав експерт. 

Коваленко вважає, що це підтверджує і те, що командування ЗС РФ так і не змогло вирішити питання з ресурсом для утримання флангів. 

Разом з тим зниження атак з боку російських загарбників обумовлено тим, що ворог зараз більше перебуває в обороні, а атакують саме ЗСУ. "Крім того, Бахмут на 100% не захоплений і продовжує болісно тріпати ресурс окупантів. Але ж це ще навіть не кульмінація", - підкреслив Коваленко.

Бої за Бахмут - головне

За минулу добу російські війська зробили 25 спроб атакувати українські позиції на фронті. Бої розгорнулися на п'яти оперативних напрямках - Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Предтечиного, тобто на північний захід від самого Бахмута. 

Напередодні у ЗСУ зазначили, що артилерійська складова з української сторони в Бахмуті останнім часом збільшилася. Це сталося на тлі зниження наступальної активності окупантів на Бахмутському напрямку. Вчора і сьогодні там немає активних боїв - ні в місті, ні на флангах. Натомість ворог активно обстрілює околиці міста та підступи до нього.

Вас також можуть зацікавити новини: