Великобританія і Норвегія створили "морську коаліцію" для України / фото ua.depositphotos.com

Великобританія спільно з Норвегією очолять морську коаліцію для зміцнення обороноздатності України у Чорному морі.

Про це повідомили у Міноборони Британії. Нова коаліція надаватиме довготривалу підтримку Україні, зокрема навчання, обладнання та інфраструктуру для зміцнення безпеки у Чорному морі.

Зазначається, що підтримка у рамках морської коаліції буде довгостроковою і допоможе Києву трансформувати свої військово-морські сили, зробивши їх більш сумісними із західними союзниками.

Відео дня

У рамках коаліції Британія відправить Україні зі свого складу військово-морського флоту два протимінні кораблі класу Sandown.

У Міністерстві оборони України повідомили, що крім кораблів Sandown Україна отримає від Британії ще більше 4 десятків інших транспортних засобів.

"Велика Британія надає: два кораблі класу Sandown, 20 транспортних засобів-амфібій Viking, 23 рейдових судна", - зазначено у повідомленні.

Міноборони вдячне партнерам "за вагомий внесок" у безпеку Чорного моря.

Допомога Великобританії

Великобританія активно підтримує Україну з самого початку російського вторгнення. А 5 грудня державний секретар у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великобританії Девід Кемерон запевнив, що фінансова підтримка України у 2024 році буде на тому ж рівні, якою була й раніше, або навіть стане більшою. 

Кемерон не назвав точних показників на наступний рік, але повідомив, що допомога не буде зменшуватися. "Ми продовжимо надавати підтримку, яка є необхідною", - сказав Кемерон.

Вас також можуть зацікавити новини: