Україна створює нову версію ракети "Нептун" / фото Генштаб ЗСУ

Україна працює над новою модифікацією ракети для комплексу "Нептун", розповів заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в інтерв'ю Арміяінформ.

Таким чином у Міноборони підтвердили роботу над створенням так званого довгого "Нептуна".

"У розвитку та розширенні можливостей вітчизняного оборонно-промислового комплексу оборонне відомство тісно співпрацює з Міністерством стратегічних галузей промисловості. Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України визначено низку серйозних завдань щодо збільшення можливостей оборонно-промислового комплексу з виробництва різних категорій озброєння, військової техніки, ракет і боєприпасів, масштабування виробництва та максимальної локалізації виробництва в Україні зразків і військової техніки, які потребують ЗСУ", - зазначив Гаврилюк.

Відео дня

Довгий "Нептун" - що ще відомо

Військовий портал Defense Express припустив, що йдеться про адаптацію ракети Р-360 комплексу "Нептун" для знищення наземних цілей. Зазначається, що ЗМІ повідомляли, що Україна дійсно може мати на озброєнні "наземну" версію цієї протикорабельної ракети.

"Ймовірна дальність такої ракети може досягати 400 км (проти 300 км в протикорабельній версії) і бойова частина - 350 кг (проти 150 кг). Хоча не виключено, що це не остаточна ТТХ модифікованої ракети", - йдеться у публікації.

Також повідомлялося, що нова ракета для "Нептуна" використовує систему самонаведення з тепловізійним зображенням для пошуку і захоплення цілі на основі попередньо завантаженого зображення.

Вас також можуть зацікавити новини: