Володимир Путін найближчим часом не завдасть ядерний удар по Україні, вважає експерт / скріншот відео

Є сумніви у тому, що президент Російської Федерації Володимир Путін найближчими днями застосує ядерну зброю проти України.

Якщо Путін застосує проти української держави ядерну зброю, то союзники Києва можуть атакувати російські війська, які знаходяться на нашій території, розповів військовий експерт Юрій Федоров в інтерв'ю російській журналістці Юлії Латиніній.

На його думку, ворог не розповідав би про наміри застосувати ядерну зброю, якби готувався до цього у недалекому майбутньому.

"...Це все одно, що якби... бандит, що збирається пограбувати банк, ходив би по вулиці й привселюдно говорив: "Ось я завтра збираюся грабувати банк". Ну, відповідно, поліція, напевно, робила б якісь заходи. Ну ось ці міркування змушують мене сумніватися у тому, що Путін дійсно в найближчі дні застосує ядерну зброю...", - сказав співрозмовник.

Ядерні погрози Росії - це варто знати

Російська влада вже багато разів стверджувала, що готова використовувати ядерну зброю, щоб домогтися своїх цілей щодо України.

21 вересня Володимир Путін знову озвучив ядерні погрози - говорив, що Росія використає всі засоби, якщо виникне "загроза її територіальній цілісності". 

Примітно, що Кремль вважає "своїми" окуповані землі України, а Київ активно займається їхнім звільненням.

Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що його країна має чіткий план дій у разі, якщо Росія застосує проти України ядерну зброю, і Вашингтон вже приватно повідомив Москві про ймовірні наслідки "на дуже високому рівні".

Наприкінці квітня Борис Джонсон, який тоді був прем'єр-міністром Великобританії, стверджував, що його держава може завдати по РФ ядерний удар у відповідь без консультацій з колегами по НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини: