Україна чекає ракети ATACMS від США / скріншот

Швидше за все, у найближчому майбутньому США передадуть на озброєння ЗСУ ракети ATACMS для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS з дальністю ураження цілей на відстані до 300 кілометрів. При цьому навряд чи про їхню передачу оголосять публічно.

Таку думку висловив російський публіцист Андрій Піонтковський, передає 24 канал.

"Я думаю, що Україні дадуть ракети на 300 кілометрів, – упевнений публіцист. – Якщо завтра Кримський міст буде ліквідовано, це означає, що ракети вже надані. Ми дізнаємося про це на практиці".

Відео дня

Публіцист зазначив, що мовчання американських чиновників про передачу указних ракет в останні два тижні якраз можна вважати важливим сигналом, який підтверджує ймовірність поставки ATACMS в Україну.

До того ж, як зазначив Піонтковський, у новому пакеті військової допомоги від США майже на 3 мільярди доларів є "закриті статті".

Публіцист вважає, що США поступово збільшують рівень військової допомоги Україні, питання постачання зброї рухається у дуже правильному напрямку.

Далекобійні ракети ATACMS для України

Як повідомляв УНІАН, представники української влади вже неодноразово зверталися до міжнародних партнерів, зокрема Сполучених Штатів Америки, з приводу необхідності отримання Україною ракет ATACMS, які призначені для знищення певних об'єктів на відстані до 300 кілометрів.

Зазначалося, що навіть поставка 100 ракет ATACMS в Україну у короткостроковій перспективі могла б істотно вплинути на розклад сил. Їхнє застосування може дозволити перерізати основні маршрути постачання на дуже значній відстані від лінії фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: