Путін і Кадиров / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому Росія вирішила зробити чеченців умовними "кураторами відновлення" захопленого українського Маріуполя.

Свою думку з цього приводу він висловив в ефірі FreedomUA.

"Це свого роду Російська Федерація віддає частку прибутку з награбованого. Тобто вони (чеченці) окупували Маріуполь, і місто віддається. Якщо вони говорять про "відновлення міста", отже, ми розуміємо, що це повинні бути інвестиції з російського бюджету. І, значить, на цьому фінансовому потоці буде сидіти хто? Кадиров, - зазначив Жданов. - Фактично це данина Кадирову за те, що ось ці бійці його беруть участь у війні проти України. Ну і плюс як у Стародавньому Римі завойоване місто віддають на розграбування військам на деякий час".

Експерт висловив сумнів, що чеченці відновлюватимуть Маріуполь:

"Я не думаю, що вони там будуть особливо відновлювати... Судячи з того, як Грозний (столиця Чечні) відновили після Другої чеченської війни... тільки центр міста відновлений, а далі розчистили і все. Місто лежить у руїнах. Те ж саме буде і тут (в Маріуполі), а гроші всі будуть оприбутковані та ніби як "реалізовані".

Нагадаємо, раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що умовним "куратором відновлення" захопленого Маріуполя стануть чеченці

"У Маріуполь вперше відбулася робоча зустріч за участю окупаційної адміністрації, депутата Держдуми РФ Дмитра Сабліна (куратор окупації Маріуполя з 2014 року) з Адамом Делімхановим і Ахмедом Долгаєвим, які є по суті частиною політичної влади Чечні. Обговорювали плани по "відновленню Маріуполя".

Вас також можуть зацікавити новини: