Бійці "Гвардії наступу" готуються до боїв / фото t.me/gvardiyanastup

Бійці "Гвардії наступу" продовжують проходити навчання і готуються до контрнаступу для звільнення тимчасово окупованих територій.

Бригада "Сталевий кордон" показала, як відбуваються тренування, пише Державна прикордонна служба в Telegram.

Зазначається, що захисники проходять тренування зі стрільби та тактичної медицини. Навчання відбувається під керівництвом досвідчених інструкторів.

"Їх мета - вигнати останнього окупанта з нашої землі та повернутись на кордони 1991 року", - йдеться у повідомленні.

"Гвардія наступу" - що треба знати про штурмові бригади

З лютого 2023 року МВС розпочало формування штурмових бригад у складі "Гвардії наступу" ("Буревій", "Червона калина", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан" та легендарний "Азов" у Нацгвардії, "Сталевий кордон" у Держприкордонслужбі та "Лють" у Нацполіції). Очікується, що цих бійців залучать до звільнення Криму, Донеччини та Луганщини. "Ядро" цих підрозділів – військові та поліцейські з бойовим досвідом.

Станом на початок квітня на вступ до бригад "Гвардії наступу" надійшло 35 тисяч заявок, з них понад 16 – до бригад Нацгвардії. Вже близько 10% осіб, які подали заявки, зараховані до військових частин. Водночас 5% заявок надійшли від жінок

Пізніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко анонсував формування резервних підрозділів штурмових бригад "Гвардії наступу", оскільки бажаючих приєднатися дуже багато.

Вас також можуть зацікавити новини: