РФ готувалася до запланованого терору проти Одеси та Миколаєва / фото ОК "Південь"

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначив, що російська пропаганда зараз заявляє, що ракетно-дроновий удар по Одесі і Миколаєву цієї ночі був "отвєткою" за Кримський міст.

"Насправді з цією заявою дуже складно погодитися, оскільки вона не відповідає дійсності. Терор в ніч на 18 липня був заздалегідь підготовленим, під розрив "зернової угоди". Адже, підготувати боєкомплект, задати координати, все це займає час. І, якщо це "отвєтка" за інцидент на Кримському мосту, то чому вона торкнулася міст, які брали участь в зерновій угоді, але не столиці - Києва?" - написав він.

Експерт зазначив, що для "отвєтки" за Кримський міст, росіянам необхідні як мінімум добу, як мінімум, а то і більше, для підготовки засобів ураження, засобів їх донесення.

Відео дня

"А тому, можна сміливо говорити про те, що Росія заздалегідь готувалася до розриву "ЗУ", з невід'ємним терором. Це в свою чергу говорить про те, що Росія взагалі не була зацікавлена в продовженні "ЗУ" і коли Путін запевняв Ердогана в намірі продовжити угоду, він заздалегідь його обманював, готуючись до запланованого терору проти Одеси і Миколаєва", - додав Коваленко.

Нічна атака РФ 18 липня - деталі

Протягом нічної російської атаки українським військовим вдалося збити 32 російських безпілотника і шість ракет типу "Калібр", якими російські окупанти атакували Україну.

У російському Міністерстві оборони заявили, що ЗС РФ завдали групового "високоточного удару відплати" по об'єктах, де готувалися "теракти проти Росії" із застосуванням безекіпажних катерів, а також місцях їх виготовлення в районі Одеси.

Вас також можуть зацікавити новини: