Останній серійний Т-90 сходив з конвеєра в 2011 році / фото Міністерство оборони РФ

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, як швидко РФ зможе відновити свої втрати в техніці, особливо танках і скільки нових танків вона може виробляти.

Коваленко зазначив, що в Росії виробництво нових танків практично відсутнє.

"Останні серійні Т-72 і Т-80 були вироблені в Росії в 1998 році. Останній серійний Т-90 сходив з конвеєра в 2011-му. З тих пір серійного виробництва танків в РФ не проводилося. Все сучасне російське танкове виробництво - це фейк. У більшості випадків це зняті з консервації/зберігання зразки, які доводять до працездатного стану і проводять їх модернізацію. Тобто, танкова галузь зараз в Росії не являє собою виробничі лінії, а ремонтні", - написав він.

Відео дня

Експерт зазначив, що це призвело до деградації виробничих ліній танків Т-72.

"За 25 років вони, як такі, були розібрані, розпиляні, розвалені. Наприклад, для виробництва Т-72 необхідно, щоб працювали 15 тисяч технологічних процесів. Більшість з них давно відсутні. Для забезпечення виробництва нового танка Т-72 необхідно застосовувати 6,5 тисяч прес-форм. Більше половини з них загублені, або переплавлені. У виробництві одного танка Т-72 використовується близько 20 тисяч інструментів, частини з яких на виробництві, того ж УВЗ - немає. Саме тому, коли зараз показують репортажі з російського УВЗ ми бачимо виключно відновлювану після зберігання танкову техніку, а не створювану абсолютно з нуля нову", - розповів Коваленко.

Він упевнений, що це все призводить до відповідного висновку - Росія ніколи не зможе відновити свій потенціал.

"У Росії на десятиліття буде відсутня можливість виробництва нових танків, а тому і відновити втрати в ході війни в Україні новою продукцією вона не зможе. Відновленням Т-54/55 і Т-34? Так. Новою продукцією - ніколи", - додав експерт.

Втрати РФ на війні в Україні-деталі

З початку повномасштабної війни наші воїни знищили 3661 російський танк і 7098 бойових броньованих машин.

Російські війська відчувають нестачу вогневого потенціалу і вражаючих засобів.

Нещодавно в мережі показали перероблений російський танк Т-90м "Прорив", При чому, чергове свідчення ідіотизму окупаційних військ РФ злили російські воєнкори.