ЗСУ вже підходять до Дніпра, але форсувати його, щоб потрапити на лівий берег, не будуть, вважає експерт / фото ЗСУ

Військовий експерт Олександр Коваленко переконаний, що звільнення лівобережної частини Херсонщини має відбутися через Запорізьку область, а не через форсування річки Дніпро.

"Яким буде наступний сценарій, знають лише у Генштабі ЗСУ. А на мою думку, я не бачу сценарію з форсуванням річки Дніпро українськими силами, а вважаю, що буде наше закріплення на правому березі та облаштування позицій для того, щоб здійснювати ефективну контрбатарейну боротьбу та зменшити ризики для Херсона, а також для населених пунктів на правому березі", - сказав Коваленко для "Еспресо".

Він додав, що росіян треба позбавити можливості використовувати ствольну та реактивну артилерію по правобережжю, хоча вони можуть залучати ЗРК С-300, відповідно, на жаль, Херсон може перейняти сумну естафету від Миколаєва і до цього треба морально та психологічно бути готовими.

Відео дня

"Щодо подальшого контрнаступу, особливо на лівобережній частині Херсонщини, то звільнення цієї території я бачу через Запорізьку область, а не через форсування річки Дніпро. На лівобережній та правобережній частинах Херсонщини противник сконцентрував велику кількість сил та засобів, сумарно приблизно 40 БТГ (батальйоно-тактичні групи - ред.). А після того, як ворог остаточно втече з правого берега, то ці 40 БТГ будуть перебувати на лівому березі річки Дніпро, а частина з них буде передислокована у Запорізьку область, щоб там тримати оборону. Бо росіяни також розуміють, що Запорізька область – це фактично ключ до всього Півдня і до тимчасово окупованого Криму також", - пояснив Коваленко.

Звільнення Херсона

11 листопада почали з’являтися кадри, на яких можна було побачити херсонців з прапорами України та військових ЗСУ на вулицях Херсона. 

Українська розвідка повідомила, що Херсон повертається під контроль України, в місто заходять частини ЗСУ, а шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії. 

Мешканці Херсона, який був окупований росіянами з першого тижня повномасштабного вторгнення в Україну, вже святкують звільнення від ворога – попри відсутність у місті води та світла.

Російська армія, тікаючи, забуває свою техніку і таким чином ЗСУ "отримали ленд-ліз".