Окупанти хочуть оточити Сєвєродонецьк \ v-variant.com.ua

Росії потрібна швидка перемога, тому її війська почали наступ на Луганську область. Для них поставлено завдання - оточити Сєвєродонецьк.

Про це заявив експерт Микола Сунгуровський під час телемарафону.

За його словами, окупанти знизили темп наступу від Попасної і перекинули всі сили на Сєвєродонецьк.

Відео дня

"ЗСУ проводять дуже грамотно оборонні дії. Так, десь відступають, але це не паніка. Це робиться для того, щоб зберегти боєздатність наших військ, зберегти живу силу", – сказав він.

Обстріли Сєвєродонецька не припиняються з самого різного озброєння, російські війська в готелі" Мир", куди проникли ще напередодні, несуть величезні втрати, але залишаються в будівлі.

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що Сєвєродонецьк не відрізаний, зв'язок з містом є, є можливість і поставляти гуманітарні вантажі, однак траса Лисичанськ-Бахмут – під постійними обстрілами військ РФ, тому пересуватися по ній небезпечно.

У Генштабі ЗСУ вранці, 28 травня, повідомили, що на Сєвєродонецькому напрямку за підтримки артилерії російські війська вели штурмові дії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Осколонівка, Тошківка, успіху не мали, зазнали втрат і відійшли на раніше зайняті позиції.

Як повідомляв УНІАН, за даними ISW, російські війська взяли під контроль понад 95% Луганської області і, ймовірно, їх метою є завершити захоплення Сєвєродонецька найближчими днями.

Вас також можуть зацікавити новини: