Експерт не вірить у потенціал Росії забезпечити своїх солдатів снарядами / фото скріншот відео

Російські окупаційні війська дедалі частіше скаржаться на брак боєприпасів – так званий "снарядний голод". Військовий експерт Олександр Коваленко вважає, що Росія вже не має можливості та ресурсів для збільшення свого потенціалу.

В інтерв'ю УНІАН експерт зазначив, що лінії виробництва у РФ технологічно обмежені.

"Вони намагаються збільшити виробництво снарядів, але все залежить від багатьох факторів – чи є в них достатньо ліній для виробництва. Потрібно будувати нові лінії виробництва. Те, що вони там влаштували три зміни, нічого не означає. Ти можеш поставити хоч 100500 цих змін, але якщо в тебе лінія виробництва технічно та технологічно обмежена, то ти не зробиш більше", - сказав Коваленко.

Відео дня

На думку експерта, Росії бракує капіталовкладень і часу, щоб промисловість стала ефективною.

"Технічно - мається на увазі самі лінії на підприємствах, а технології - це речі, які РФ отримує, вони не всі виробляються у РФ. Наприклад, одним з постачальників пороху до РФ є Китай. У Росії немає такої кількості пороху, яке могло б задовольнити виробництво навіть 1,5 мільйона боєприпасів. Тому, якщо говоримо про збільшення, то це збільшення постачання і цих елементів. Тому це для них проблематично насправді", - додав Коваленко.

Снарядний голод в Росії: що відомо

Російські військові скаржаться на нестачу снарядів. Раніше Коваленко казав, що Росії загрожує "снарядний інсульт". 

Водночас у Повітряних силах ЗСУ радять українцям не робити поспішних висновків щодо цієї теми. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат прогнозує, що росіяни почнуть шукати боєприпаси в третіх країнах.

На "снарядний голод" у російських окупаційних військах відреагували і в самій Росії. Очільник Міноборони РФ Сергій Шойгу пообіцяв армії збільшити обсяги виробництва боєприпасів.

Вас також можуть зацікавити новини: