Удар по Феодосії 9 квітня / скріншот

Останнім часом почастішали повідомлення про вибухи в Криму, останній з них стався у Феодосії. Тоді, за інформацією ЗМІ, було знищено російську систему ЗРК С-300.

Ці вибухи в ефірі 1+1 прокоментував очільник Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан. "Нашим завданням є осліпити противника, тобто їхню систему протиповітряної оборони. Й оці комплекси С-300, які складають систему російської ППО в окупованому Криму, якої насправді багато. Зайти й атакувати чи то з повітря, чи то ракетами Крим без того, щоб осліпити й позбавити її "очей", неможливо. Й приємно, що ця робота починається вже", - каже експерт.

Все це - свідчення того, що Україна має конкретні плани на деокупацію Криму, тому й вибрані такі мішені, як С-300.  "І чудово те, що саме в районі Феодосії, де розташована потужна військова база та інші комплекси С-300, прорвана їхня оборона", - каже Кузан.

Він назвав це успіхом українського командування, який відображається в інфографіці Генштабу ЗСУ зі втратами Росії за добу.

Вибухи у Феодосії 08.04.2023

Вранці 8 квітня в окупованому Криму пролунали вибухи. Жителі Феодосії повідомляли, що було видно стовп диму, а через вибухи спрацювали сигналізації на автомобілях. Згодом окупанти заявили, що було збито одну ракету.

Наступного дня ЗМІ написали, що Феодосію атакували дві ракети, там знищено С-300 росіян, поранено трьох військових.

Вас також можуть зацікавити новини: