Експерт нагадав, що ЗСУ "працюють незалежно від погодних умов" / facebook.com/GeneralStaff.ua

Дії та плани Збройних сил України не залежать від погоди або пори року, це ж стосується і їх майбутнього контрнаступу.

Таку думку висловив "Обозревателю" військовий експерт Ігор Козій.

"Чому ми прив'язуємо контрнаступ до погодних умов або сезонів? А морози? Вони у нас починаються вже в листопаді. Про які погодні умови ми взагалі говоримо, за яких не може відбутися контрнаступ? Необхідно чітко розуміти, через які погодні умови Збройні сили України не можуть йти в контрнаступ. Сама постановка питання є фейком. Збройні сили - це структура, яка працює незалежно від погодних умов. Вона працює 24 години на день 7 днів на тиждень", - пояснив він.

Відео дня

Експерт підтвердив, що бувають сприятливі і несприятливі погодні умови для військових. "Так, свого часу в 1944 році проводили операцію в Білорусі, йшли через болота, але робили спеціальні настили", - додав Козій.

За його словами, Міноборони несе відповідальність за забезпечення ЗСУ всім необхідним для проведення наступу в будь-яких погодних умовах.

Раніше стало відомо, що Україна і Росія готуються до початку активної фази бойових дій на півдні. Спостерігається формування російськими силами ударного угруповання на Криворізькому напрямку і спроби підтягнути резерви.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, терміни контрнаступу ЗСУ визначають військові на чолі з Верховним головнокомандувачем, а "диванні" експерти не володіють інформацією про реальну ситуацію на фронті.