Кримський міст сьогодні вранці / фото t.me/vanek_nikolaev

Україна могла завдати удару по Кримському мосту за допомогою гідроскутера, який був начинений вибухівкою.

Як сказав для УНІАН військовий аналітик і OSINT-дослідник Віталій Кононученко, українські спецслужби могли застосувати цивільний транспорт для втілення такої складної операції.

"Атака на Кримський міст була здійснена, ймовірно, трьома засобами ураження. Два з них вдарили по опорах автомобільного мосту, внаслідок якого сталося серйозне пошкодження або руйнація опори, а після цього й дорожнього полотна. Залізничний міст має сліди удару, але вони не є значними - станом на ранок його робота вже відновлена. Залишається відкритим питання, чим було нанесено удар по мосту", - сказав Кононученко.

Відео дня

На його думку, до Керчі морські дрони навряд могли дістатися - відстань від узбережжя Одещини дуже велика, а берег Азовського моря окупований росіянами.

"Запустити морські дрони з берегу окупованого Криму чи території Росії - завдання практично нереальне. Тому найбільш ймовірним є варіант, що під ударний засіб було перетворено один з цивільних засобів пересування. До прикладу, гідроскутер чи суміжний з ним транспорт. При цьому бойова частина в такому випадку може містити більше вибухівки, ніж досить малий за розміром морський дрон. Окреме питання - як його могли перетворити в безпілотний засіб. Але з прикладу переробки росіянами радянських танків та тягачів у безпілотні, можна зрозуміти, що це не є складним завданням для професіоналів", - додав військовий оглядач.

Вибух на Кримському мосту 17 липня - що відомо

Вранці 17 липня гауляйтер тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов повідомив про "надзвичайну подію" - трапився вибух на Кримському мосту.

Окупанти перекрили під'їзди до Кримського мосту з боку Краснодарського краю після ранкових вибухів.

За даними ЗМІ, операцію з підриву Кримського моста влаштували СБУ та ВМС України.

Вас також можуть зацікавити новини: