Олександр Коваленко вказав на важливі деталі щодо нової ворожої атаки дронами / фото t.me/dnipropetrovskaODA

У ніч на суботу, 16 грудня, російські загарбники запускали дрони-вбивці "Шахед"-131/136 не тільки з території поки ще захопленого українського Криму, але і з Курської та Брянської області РФ.

Під час нальоту загарбниками використовувалася "тактика роздроблених груп для розосередження уваги засобів ППО (протиповітряної оборони, - Ред.) і мобільних груп перехоплення", поділився військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму каналі в Telegram.

"...Всього було розпізнано 11 груп дронів-камікадзе, по два-чотири "Шахеда"-131/136 у кожній. Проте, ця тактика все одно виявилася неефективною", - зазначив експерт. 

Відео дня

За його даними, станом на першу половину грудня супротивники вже запустили по нашій території 266 БПЛА-камікадзе - це "дуже високий показник, але поки говорити про новий рекорд рано".

Дрони-вбивці вночі атакували Україну - що потрібно знати про нову ворожу атаку

Пізно ввечері 15 грудня стало відомо, що росіяни з різних напрямків запустили по Україні БПЛА-камікадзе. У низці областей та у столиці України Києві була оголошена повітряна тривога. Вночі 16 числа в деяких регіонах і в Києві чули вибухи, повідомлялося, що працює ППО.

Пізніше у Повітряних силах Збройних сил України повідомили, що противник запустив по нашій території 31 безпілотник "Шахед"-136/131. У ЗСУ додали, що в результаті бойової роботи ліквідовано 30 дронів-вбивць.

Вас також можуть зацікавити новини: