HIMARS допомагають ліквідувати окупантів / фото US Army

Точними ударами по командних пунктах завдяки РСЗВ HIMARS українські військові розбили чимало козирних карт у колоді армії РФ. За попередньою інформацією, дістали й до командування 22 армійського корпусу. Точно підтверджена ліквідація командира 810-ї окремої гвардійської бригади морської піхоти Сергія Кенса. 

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, Сергій Кенс - командир бригади в окупованому Криму, був призначений в 2019 році. На той момент за його плечима були Чечня, Адигея, Дагестан і скандал в ЗМІ.

Так, у 2014 році видання "Настоящее время" проводило розслідування. Військових майкопської бригади, які відмовилися воювати на Донбасі, судили. Ініціатором порушення кримінальної справи був командир 33-ї бригади Сергій Кенс. 

"В Україні, як повідомляє сайт "Миротворець", Кенс причетний до геноциду українського народу, він брав участь у звірствах в Маріуполі, віддавав накази розстрілювати добровольців і чиновників", - зазначають журналісти. 

Ще одна похоронка відправиться також до Криму. Про ліквідацію полковника Сергія Аврамченка повідомив у соцмережах його вчитель і розмістив фото. Кримчанин Аврамченко - заступник командира з виховної роботи. У 2014-му він зрадив присязі і був тією людиною, яка власноруч у частині спустила прапор України і підняла триколор. 

"Саме в такому своєму форматі, саме в такій назві, 22 корпус, це утворення існує з 2017 року. Основні завдання, які покладені на цей корпус, - здійснення берегової охорони Криму і надання підтримки десанту, флоту", - говорить військовий експерт Олександр Коваленко і додає, що це - корпус зрадників. Зараз вони беруть участь в окупації Херсонської області.

Повний список "двохсотих" при погонах розвідники ще уточнюють. Йдеться про сотні вбитих і поранених.

Як повідомляв УНІАН, Україна домовляється з США про постачання ракет більшої дальності для HIMARS.

Вас також можуть зацікавити новини: