Поки РФ атакувала Київ: на російському НЗП на Кубані знову було "голосно" / фото wikipedia.org

В той час, як російські окупанти атакували українську столицю десятками безпілотників, на Ільському НПЗ в Краснодарському краї РФ було "неспокійно". 

Як повідомляє російський Telegram-канал Shot, близько 2 години ночі на підприємство був здійснений "наліт БПЛА". За інформацією каналу, в результаті атаки на території НПЗ спалахнула пожежа.

"Всі апарати були нейтралізовані, в результаті падіння уламків на території заводу виникло задимлення, проте воно було оперативно ліквідовано співробітниками НПЗ. Інфраструктура підприємства не пошкоджена, постраждалих немає", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Атаки по лініях постачання російських окупантів - що потрібно знати 

27 травня радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна готує грунт для контрнаступу і деякі процеси – наприклад, знищення ліній постачання або складів в тилу – вже відбуваються.

На початку місяця двічі був атакований Ільський НПЗ у Краснодарському краї. Він постачає паливом Чорноморський флот країни-агресора.

У ніч на 29 квітня в Севастополі в окупованому Криму згоріла нафтобаза, яка також забезпечувала пальним кораблі Чорноморського флоту РФ. 

У британській розвідці акцентували, що на тлі атак по нафтобазах росіяни будуть змушені змінити логістику зберігання і транспортування палива.

Вас також можуть зацікавити новини: