Євген Дикий пояснив, чому вороги зараз так активно атакують плацдарм українців на лівому березі / колаж УНІАН зі скріншотів

Російські загарбники зараз відчайдушно прагнуть знищити плацдарм українських воїнів на лівому березі Дніпра у селі Кринки (Херсонська область), оскільки розуміють, що коли у захисників України закінчиться снарядний голод, то їм буде "хана".

Наш плацдарм тримається під такою, так би мовити, "артилерійською парасолькою" з правого берега і, звичайно, зараз вона сильно дірява через нестачу боєприпасів, розповів колишній командир роти батальйону "Айдар", ветеран українсько-російської війни Дикий Євген під час спілкування з "Фокусом".

"…нещодавно була друга велика спроба російського наступу (на плацдарм у Кринках, - Ред.), яку успішно відбили. От і після цього було ось це нове розширення плацдарму… вже після цього розширення… почалася третя спроба росіян штурмувати позиції наших на плацдармі", - сказав співбесідник.

Відео дня

За його словами, супротивники "відчайдушно хочуть цей плацдарм ліквідувати, він для них смертельно небезпечний". Ветеран підкреслив, що вороги це знають.

"Вони знають, що якщо цей плацдарм протримається, допоки у нас закінчиться "снарядний голод", їм тоді хана. Цей плацдарм… їхні військкори недаремно називають Херсонсько-Кримський напрям, там 60 кілометрів до Перекопу. Якщо тільки весною у нас будуть снаряди, ну, їм буде дуже важко там втриматися. Вони це знають. І тому вони дуже хочуть встигнути, поки у нас снарядів нема…", - заявив Дикий.

Скільки днів йде війна в Україні, і що треба знати про плацдарм у Кринках

У неділю, 11 лютого, вже 718 день з того моменту, як росіяни здійснили повномасштабне вторгнення на нашу територію. Українські воїни змогли звільнити від супротивників чимало нашої землі, у тому числі частину Херсонської області.

Наші захисники створили плацдарм у Кринках і там не раз відбивали атаки з боку супротивника і завдавали ворогові втрат. 10 лютого керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що наш "плацдарм залишається кісткою в горлі для окупантів". Вона додала, що вороги "продовжують штурмові дії, при тому, що станом на зараз уже не можуть формувати велику кількість таких штурмових груп".

Вас також можуть зацікавити новини: