Ситуація в Києві зараз / фото УНІАН, Андрій Горб

Влада Києва закликає городян не поспішати повертатися додому, оскільки РФ стала активніше обстрілювати українські міста ракетами.

УНІАН розповідає, що відбувається в Києві та області 12 травня:

21:55 Через негоду - дощ та шквальний вітер відключилися високовольтні лінії, що живлять 100 тисяч квартир столиці в Оболонському, Подільському та Святошинському районах.

Відео дня

▫️За повідомленням компанії-електропостачальника, о 20:45 вдалося резервно підключити більшість клієнтів, ще 19 тисяч залишаються знеструмленими.

21:15 Такий сильний вітер був у центрі Києва.

20:28 Похорон першого президента України Леоніда Кравчука відбудеться у вівторок на Байковому цвинтарі в Києві.

Прощання відбудеться в Українському Домі.

"Час ще не визначений, але орієнтовно об 11:00. Тіло першого президента доставлять з Мюнхена", - сказав Країні джерело, близьке до сім'ї першого президента.

20:22 Офіційне повідомлення від ДПЕК.

19:30 Сьогодні впіймали втрату-"визволення" в Київській області. Точніше, він сам вийшов, їсти захотілося. На концерт Кобзона не потрапив, тож отримає квиток до в'язниці.

18:39 Сьогодні разом із заступником керівника Офісу Президента Кирилом Тимошенком і куратором гуманітарного штабу Олексієм Кулебою відвідали Дмитрівську громаду Бучанського району.

18:32 Жителька села Підгайне поділилася емоційною розповіддю про те, як її родина пережила кілька авіаударів та втратила вдома. "З 14 числа [березня] перший удар був. Вже із літака. Від першого вибуху знищило всі двері. Він пролетів, розвернувся та скинув ще один снаряд. Чоловік накрило дверима, зятя дуже побило, у нього навіть кров із вух йшла", - розповіла жінка.

17:48 На Оболоні ворони напали на перехожого.

17:28 Київський "Елізіум-цирк" в Італії: гастролі заради врятування близьких. Турне київського театру "Елізіум-цирк" Італією під назвою "Аліса в країні чудес" стало нескінченним. ▪️Артисти потрапили в справжню "кролячу нору", їм доводиться влаштовувати на сцені веселі вистави, поки їхні сім'ї живуть у країні, де триває війна.

16:58 Велика Британія бере шефство над відновленням Києва та області, Данія — Миколаївської області, країни Балтії — Житомирщини! Заступник керівника Офісу Президента України Андрій Сибіга розповів про основні здобутки на зовнішньополітичному фронті. Зокрема, він поділився вже затвердженими планами щодо відновлення територій України іншими країнами.

16:29 Водолазні підрозділи Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС обстежують та очищують акваторію Київщини від вибухонебезпечних предметів. Фото: ДСНС.

15:09 Міст через річку Ірпінь у Стоянці був зруйнований 25 лютого, щоб перешкодити настанню російських військ. Наразі його відновлюють.

13:40 В Ірпені продовжують знаходити вибухонебезпечні предмети, залишені окупантами.

12:55 Підрозділи сил оборони Києва отримали гуманітарну допомогу. Серед предметів першої необхідності: медикаменти, засоби індивідуального захисту (бронежилети), засоби гігієни та продукти харчування. Збирали допомогу волонтери із різних куточків України.

12:40 З'явилося відео зі зруйнованими будинками у місті. "За місяць запеклих боїв пошкоджено 70% міста. 8651 міський об'єкт поверхово пошкоджено, 2738 об'єктів частково зруйновано, 885 об'єктів повністю зруйновано", - написав мер.

12:29 В Україні будуть вилучені активи Ощадбанку Росії та Промінвестбанку. Рішення ухвалила РНБО. Відповідний законопроект опубліковано на офіційному сайті Верховної Ради України.

12:14 По червоній лінії метро поїзди курсують між станціями "Академмістечко" – "Арсенальна" та між станціями "Лівобережна" – "Лісова". Про відновлення повноцінного руху лінією буде повідомлено додатково.

11:36 Як виїхати з Києва 12 травня: розклад поїздів.

10:49 Російські окупанти застрелили двох цивільних під Києвом - CNN (відео)

10:00 У Пущі-Водиці почали відновлювати трамвайну колію, пошкоджену внаслідок ворожих обстрілів.

09:51 У Києві відновив роботу зоопарк, який було закрито з початку війни. Зоопарк працюватиме з урахуванням військового стану, за сигналом повітряної тривоги відвідувачі повинні негайно залишити територію та прямувати до найближчого притулку.

09:13 На території санаторію "Дубки" в Ірпені відкрили наметове містечко для людей, які втратили житло під час війни. Зараз там облаштовано 70 місць у наметах та 120 у кімнатах санаторію. Також на території працює медпункт та їдальня. Насамперед житло надаватиметься пенсіонерам та сім'ям з дітьми.

04:28 Росія не відмовилася від плану захоплення Києва.

За словами мера Києва Віталія Кличка, він не може гарантувати безпеку жителям столиці, що повертаються додому.

На додаток, він підкреслив, що Росія може завдати удару по столиці будь-якої хвилини.

04:00 У Києві загорівся кінотеатр "Тампере", розташований у Солом'янському районі української столиці.

Скриншот Telegram

01:04 Відбій повітряної тривоги

00:33 У Києві оголошено повітряну тривогу.

Вас також можуть зацікавити новини: