За словами речника Повітряних сил ЗСУ, в Україні наразі недостатньо систем протиповітряної оборони / фото скріншот

Україна стикається з недостатньою кількістю систем протиповітряної оборони для повного охоплення території країни і захисту всіх міст від ворожих ракет.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його словами, навіть така система, як "Patriot", не може забезпечити враження всіх балістичних цілей.

Відповідаючи на запитання, чому в Києві збиваються балістичні цілі, а в Харкові це не завжди вдається, Ігнат зазначив, що українські системи протиповітряної оборони не налічують достатньої кількості для охоплення всієї території.

Відео дня

"Ми знаємо, скільки дивізіонів "Patriot" маємо. Два дивізіони були офіційно оголошені. Та очікуємо, що їх буде більше. "Patriot" здатний працювати з балістикою, але його можливості не є безмежними", - сказав він.

Ігнат також зазначив, що радіус дії системи "Patriot" для балістичної цілі складає до 40 км.

"Тому можна уявити, скільки таких систем потрібно для забезпечення захисту території України та усіх міст і об'єктів. Тому ми поступово зміцнюємося", - додав речник Повітряних сил ЗСУ.

Ворожі ракети у війні з Росією - останні новини

Росія готується до зими, і в Україні вся увага має бути зосереджена на захисті та відповідях окупантам. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

"Ми пройшли вже майже половину листопада і маємо бути готовими до того, що ворог може збільшити кількість ударів дронами чи ракетами по нашій інфраструктурі. Росія готується до зими", - заявив президент.

Українські чиновники попереджали, що росіяни накопичують ракети, щоб в осінньо-зимовий період атакувати енергетичну інфраструктуру нашої держави.

Головне управління розвідки Міноборони України на початку листопада повідомило, що супротивники змогли накопичити, зокрема, 290 модифікацій ракет для комплексів "Іскандерів" та 165 крилатих ракет морського базування "Калібр".

Вас також можуть зацікавити новини: