Активіст описав майбутній контрнаступ ЗСУ / фото з соцмереж

Окупований Херсон навряд чи будуть звільняти класичним способом - танковими колонами.

Таку думку висловив 24 каналу херсонський активіст Володимир Молчанов.

За його словами, у разі повного знищення ворожої системи ППО можливі масовані нальоти української авіації. Зараз він прогнозує інтенсифікацію ракетно-артилерійського впливу ЗСУ на ворога - переправи, склади і штаби росіян. Активіст також додав, що Україні поки не вистачає дронів-камікадзе і ударних безпілотників. Коли їх буде достатньо - наші військові отримають можливість зачищати покинуті окупантами території.

Відео дня

"Залишаються тільки ті, кого кинули і забули, як це було, наприклад, в Київській області", - пояснив Молчанов, додавши, що зараз ворога потрібно змусити до ганебного "жесту доброї волі". В такому випадку ворог вирішить бігти без наказу свого керівництва, а за бажанням солдатів і офіцерів.

Такий сценарій можна реалізувати, відрізавши правобережне угруповання ворога від поставок зброї, їжі і пального, а також посиливши вогневий вплив. Іншого формату контрнаступу ЗСУ, за його словами, поки не буде.

"Такий формат наступу забезпечив перемогу під Києвом і Черніговом і немає поки ніяких контраргументів, що він не спрацює і тут, але ціна буде іншою", - зазначив Молчанов.

На його думку, деокупація Херсона можлива саме через доведення до абсолютного страху низових ланок офіцерів, а не через наказ вищого керівництва Росії, як це сталося в північних областях. Це посилить дезертирство в лавах армії окупантів, після чого можна буде говорити про наступальні дії - зачистку без ризику масових втрат для ЗСУ.

Раніше військовий експерт Олег Жданов озвучив три сценарії розвитку ситуації для окупантів під Херсоном.