Стан Антонівського мосту після ударів ЗСУ / скріншот відео

Російські окупанти на правому березі Дніпра в Херсонській області виявилися обмежені у своїх діях внаслідок успішних ударів ЗСУ, в тому числі по Антонівському мосту.

Таку думку висловив військовий експерт Владислав Селезньов, передає "Обозреватель".

"Підсумки бойової роботи ми бачили. Антонівський міст яскраво палав, все горіло. Відеопідтверджень цьому факту поки немає. Підозрюю, що накрутили хвіст всім російським військкорам - вони вже не знімають результати вогневого ураження", - говорить Селезньов.

Відео дня

"Але з урахуванням того, що є великі проблеми із забезпеченням того угруповання російських військ, яке знаходиться на правому березі Дніпра, якщо мости не працюють, використання поромної переправи значно знижує інтенсивність військових поставок. А немає поставок - російським артилеристам доводиться обмежувати свої апетити. Вони ведуть вогонь значно скромніше. Танки без російської солярки будуть стояти мертвим вантажем", - додав він.

За словами експерта, така тактика ЗСУ з логістики ворога дуже ефективна - росіяни не можуть просуватися вперед, а наші захисники мають можливість оцінювати ситуацію, проводити розвідку і знищувати російські склади з боєприпасами, а також місця розташування особового складу та пункти управління.

"Йде розм'якшення бойових порядків противника. Коли ми вийдемо на рівень, коли росіянам вже нічим буде оборонятися, не кажучи про наступ, вони будуть змушені збиратися і відступати або негативно наступати", - пояснив Селезньов.

Раніше стало відомо, що на Херсонщині окупанти знайшли новий спосіб маскування пересування своєї техніки.