Загарбники у Запорізькій області хочуть використати "живий щит", щоб затримати контрнаступ України, поділився Іван Федоров / фото t.me/mod_russia

Російська окупаційна адміністрація тимчасово захопленої частини Запорізької області повертає мешканців прифронтових населених пунктів з "евакуації", щоб використовувати їх як живий щит під час контрнаступу української армії.

Загарбники в травні виселили мешканців 18 населених пунктів, розташованих неподалік лінії фронту, щоб нібито "захистити" від обстрілів, нагадав міський голова Мелітополя Іван Федоров. За його словами, за понад три місяці російські окупанти розграбували домівки місцевих, а в деякі заселилися самі.

"Тепер, коли лінія фронту стала ще ближче до цих населених пунктів, гауляйтер Балицький (Євген Балицький - Ред.) вирішив повернути мешканців додому", - зазначив мер Мелітополя.

Відео дня

На його думку, це загарбники роблять лише для того, щоб прикриватися цивільними мешканцями як щитом та цим затримувати наступ українських військових. "Рашисти ніколи не думають про цивільних, а лише використовують їх у своїх цілях", - наголосив Федоров.

Важливі новини України про війну - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, окупаційну "владу" міста Токмак Запорізької області починають евакуювати через наближення лінії фронту у зв'язку з поступовим просуванням Сил оборони України.

Як раніше повідомив Федоров, майже щоденна "бавовна" і звільнення населених пунктів на Мелітопольському напрямку перетворюють поки що окупований Токмак "з прифронтового міста на цілком фронтове".

Вас також можуть зацікавити новини: