Захоплена українськими бійцями техніка ворога / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

За минулу добу, 6 липня, вперше не було заяв РФ про захоплення нових територій України, що свідчить про оперативну паузу з боку агресора.

До такого висновку прийшли аналітики Американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики відзначають, що раніше російське Міноборони щодня заявляло про окупацію нових українських земель. 

Відео дня

"Проте російські сили як і раніше вели обмежені й безуспішні наземні атаки в усіх напрямках 6 липня. Такі спроби узгоджуються з російською оперативною паузою, яка не передбачає і не вимагає повного припинення активних бойових дій. В даному випадку це означає, що російські війська, швидше за все, обмежаться відносно невеликими наступальними діями, оскільки вони спробують створити умови для більш масштабних наступальних операцій і відновити бойову міць, необхідну для здійснення цих більш масштабних починань", - йдеться в повідомленні.

В ISW також вказали на те, що Кремль, ймовірно, готує російську економіку до затяжної війни в Україні. Про це свідчать ухвалені Держдумою закони про регулювання трудових відносин. Один з них дозволить чиновникам відкликати працівників з особистих відпусток, переносити відгули без їх згоди і вимагати, щоб працівники працювали у вихідні, святкові дні та в нічний час.

"Ці заходи дозволяють Кремлю отримати набагато більш прямий контроль над більшістю аспектів російської економіки, включаючи призупинення прав і заходів захисту, якими зазвичай користуються деякі працівники. Закон все ще повинен бути відправлений до Ради Федерації, перш ніж він дійде до президента Росії Володимира Путіна і буде офіційно опублікований, але Кремль, ймовірно, прагне використовувати закон, щоб використовувати домашню робочу силу для максимізації економічного виробництва і підготовки до затяжних операцій в Україні", - відзначили аналітики.

Напередодні радник голови ОП Олексій Арестович спрогнозував, що війна закінчиться за 2,5 роки.