Окупанти воюють проти мирного населення України / фото Emerging Europe

Росія через брак можливостей вести бої по всій лінії фронту в Україні змінила тактику й вирішила робити потужні ударні кулаки. Цими силами ворог поступово просувається вперед.

Про це розповів в інтерв'ю "Апостроф" секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Він нагадав, що багато військових експертів і розвідок прогнозували швидке захоплення України, проте вона тримає оборону вже понад 130 днів. Для ворога, за словами Данілова, не існує правил - вони увірвалися на чужу територію і думають, що мають право поводити себе так, як вважають за потрібне.

Відео дня

"Те, що вони використовують на сьогоднішній день проти нашого мирного населення авіаційні бомби, те, що на сьогоднішній день бомблять мирне населення - це не класична війна, яка прописана в документах, нормах і правилах, що існують на сьогоднішній день у світі. Вони воюють проти мирного населення: проти дітей, проти жінок, проти літніх людей", - підкреслив секретар Радбезу.

Раніше радник глави ОП Михайло Подоляк повідомив, що російська армія з 24 лютого втратила в Україні приблизно 115 тисяч своїх військових. До цього числа входять як загиблі, так і поранені.