17 липня вранці трапився вибух на Кримському мосту / фото t.me/vanek_nikolaev

Вибухи на Кримському мосту були чітко спланованою операцією, яка істотно вплине на перебіг війни, тому що тепер армія РФ матиме логістичні проблеми.

Як розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець у етері Еспресо, українська сторона має можливість здійснювати такі удари по Кримському мосту, що не суперечить концепції української армії.

"Якщо падають мости фізично, то я думаю, що тут не лише про інформаційно-психологічну операцію, а й про дії, які впливають на логістику РФ на вкрай важливій ділянці. Зараз ми, як експерти, намагаємося визначити, яким чином це було зроблено. З одного боку є можливість завдання ракетних ударів, а з іншого боку була інформація, коли говорять про те, що, ймовірно, були використані морські дрони для підриву Кримського мосту", - зазначив він.

Відео дня

Згурець не схильний думати, що підрив був морськими дронами, тому що цей тип зброї не зміг би спричинити руйнування такого масштабу.

"Тому, у будь-якому разі, ми говоримо про те, що це силова операція, яка була скерована на обмеження логістики й постачання з РФ до Криму всіх речей, які пов'язані з окупацією. А з іншого боку - це суттєво впливає в перспективі на спроможність російської армії утримувати Крим і забезпечувати постачання на території, які РФ утримує в Запорізькій області", - наголосив він.

Згурець додав, що тепер окупанти будуть трасами доставляти боєприпаси, а це зайві 200-300 кілометрів дорогами, які теж ЗСУ можуть накривати вогнем.

"Тому, я це відношу до чітко спланованої операції, яка обмежує логістичні можливості російських угрупувань на тимчасово окупованій території України", - вважає експерт.

Вибух на Кримському мосту 17 липня - що відомо

Вранці 17 липня гауляйтер тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов повідомив про "надзвичайну подію" - трапився вибух на Кримському мосту.

Окупанти перекрили під'їзди до Кримського мосту з боку Краснодарського краю після ранкових вибухів.

За даними ЗМІ, операцію з підриву Кримського моста влаштували СБУ та ВМС України.

Вас також можуть зацікавити новини: