Ескендер Барієв розповів, як окупанти намагаються захистити Кримський міст / колаж УНІАН, фото REUTERS, скріншот

Російські окупанти бояться втратити незаконно збудований Кримський міст – кожен вибух чи БПЛА вони сприймають істерично. Про це розповів правозахисник Ескендер Барієв. 

"Вони починають закривати Кримський міст. Вони починають перевіряти все. Рух зупиняється на кілька годин. І ще вони використовують димову завісу, щоб не було зафіксовано, як розташована їхня ППО. Дійсно, для них міст дуже важливий", – пояснив він в ефірі "24 каналу".

Барієв наголосив, що міст через Керченську протоку є ключовою артерією ворога для постачання військової техніки, особового складу, продуктів. Раніше окупанти намагалися захистити переправу сітками, бонновими загородженнями та навіть затоплювали поруч з мостом баржі.  

Відео дня

Окрім мосту, росіяни зараз намагаються "убезпечити" і західне узбережжя Криму. За словами Барієва, йдеться, зокрема, про Сакський район, Євпаторію, Севастополь. Також ворог прагне захистити свої кораблі, яких зараз у Чорному морі фактично немає.

"Вони намагаються перегрупуватися та робити висновки з того, що втрати в них дуже великі", – констатував правозахисник. 

Ситуація в Криму та біля півострова

Днями поблизу окупованого Криму було знищено корабель "Сергей Котов". Його атакували морські дрони. Внаслідок операції корабель пішов на дно разом із вертольотом, який був на його борту.

Щодо втрат особового складу, то, за даними ГУР,  щонайменше 27 членів екіпажу знищеного поблизу Керченської протоки російського корабля "Сергій Котов" зазнали поранень різного ступеня тяжкості. Безповоротні втрати становлять щонайменше 7 осіб. 

"Гучно" нещодавно було і в самому Криму. В ніч проти 3 березня в окупованій Феодосії лунали потужні вибухи. Згодом стало відомо, що "прилетіло" в нафтогін. Через це окупанти оголосили про часткове перекриття траси "Таврида", яка веде до Феодосії. 

Вас також можуть зацікавити новини: