Винищувачі F-16  не стануть ключем до перемоги у війні, заявив Глен Грант / фото US Air Force

Британський експерт Глен Грант вважає, що ключем до перемоги України у війні, яку розвʼязала Росія, є піхотинці, а не винищувачі F-16. Україні потрібні дрони та стрілецька зброя, адже піхотні бої триватимуть і без сучасної авіації.

"Так, це хороший літак, але кардинального перелому на бойовищі він не створить. Ключ до перемоги у цій війні - це піхотинці. Ніщо не буде вагомішим, ніж піхотна битва", – зазначив експерт в ефірі телеканалу "Еспресо".

Він наголосив, що піхотні бої на фронті триватимуть незалежно від того, чи будуть в України літаки F-16 і боєприпаси. За його словами, саме тому українським військовим потрібні маленькі дрони, нічні приціли, стрілецька зброя. 

Відео дня

Експерт також закликав не покладатися на ці винищувачі повністю. Головним завданням є сповільнити ворожу армію та не дати російським окупантами прорватися вперед.

Літаки F-16 для України

Україна вже декілька місяців закликає партнерів передати літаки F-16. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов переконаний, що наша країна все ж отримає винищувачі F-16. За його словами, "це питання тільки часу".

Раніше президент Чехії Петр Павел заявив, що партнери можуть передати Україні літаки F-16, але без деякого обладнання. Він зазначив, що це рішення ще не ухвалене, переговори тривають.

Вас також можуть зацікавити новини: