Наслідки удару по заводу у Луганську / Колаж УНІАН, фото фото Схеми / Planet Labs, скріншот

Супутник зафіксував наслідки авіаудару ЗСУ по "Луганському машинобудівному заводу-100" у тимчасово окупованому Луганську.

Як видно на супутникових знімках Planet Labs за 14 квітня, які опублікували "Схеми", значно постраждала щонайменше одна будівля заводу.

Постраждала щонайменеше одна будівля/ фото Схеми / Planet Labs

Про вибухи в районі заводу у Луганську стало відомо 13 квітня. Журналісти проекту "Донбасс Реалии", аналізуючи відео в соцмережах, встановили, що уражено було саме підприємство "Луганський машинобудівний завод-100".

Відео дня

Удар по заводу також підтвердило джерело журналістів у Луганську і повідомило, що на цьому машинобудівному підприємстві ремонтували російську військову техніку та знаходився особовий склад армії РФ.

Удар ЗСУ по Луганську - що відомо

Як повідомляв УНІАН, раніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що 13 квітня Сили оборони України успішно вразили пункт управління угруповання військ "Центр" у тимчасово окупованому Луганську.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш назвав цей удар "блискучою тонкою операцією" та зазначив, що вона стала наслідком ефективного застосування отриманого від союзників західного озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: