пожежа на ЗАЕС внаслідок обстрілів російських окупантів / фото: скріншот

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав МАГАТЕ і Євросоюзу направити миротворчі групи на всі п’ять атомних станцій України.

Про це він заявив у своєму зверненні.

"Радіація немає кордонів. Можлива зона ураження — весь світ. У черговий раз закликаю міжнародну спільноту в особі МАГАТЕ та ЄС забезпечити прибуття на всі п’ять атомних станцій України миротворчих груп у складі представників ЄС, МАГАТЕ та ДІЯРУ", - заявив очільник уряду.

Відео дня

Він наголосив, що обстріл ЗАЕС є питанням безпеки всього світу.

Як повідомляв УНІАН, вночі 4 березня російські військові обстріляли майданчик Запорізької атомної електростанції, внаслідок чого виникла пожежа на території атомної станції.

Станом на 6:20 рятувальники пожежу ліквідували. Інформації про загиблих та травмованих немає.

Вранці в Держатомрегулювання повідомили, що майданчик Запорізької АЕС захоплений військовослужбовцями Російської Федерації.

Також повідомляється, що енергоблоки не пошкоджені, змін радіаційного стану не зафіксовано.

За даними Міністерства внутрішніх справ України, біля міста Енергодар зосереджено близько 90 одиниць ворожої техніки та підрозділи "кадирівців".

Україна попросила МАГАТЕ звернутися до НАТО з вимогою закрити доступ до повітряного простору над її ядерними об'єктами та активізувати дії задля недопущення актів ядерного тероризму, яким і є факт захоплення військами РФ Чорнобильської АЕС та зони відчуження.

Вас також можуть зацікавити новини: