Маломуж припускає, що РФ продовжить обстрілювати мирні міста України/ фото УНІАН, Андрій Марієнко

За допомогою недавніх обстрілів України й підвищення градуса агресивності російський диктатор Путін намагається схилити і захід, і Україну до мирного договору, але на умовах РФ.

Таку думку висловив "Обозревателю" керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж.

"Агресивність буде посилюватися за рахунок можливого виконання завдань, які вони поставили в плані захоплення, в першу чергу Донецького регіону і пробивання Південного коридору. Це завдання номер один. Друга складова - під тиском різних факторів, в першу чергу загроз розширення зони військових дій, загроз ядерної війни, змушувати захід до переговорного процесу. І по глобальних темах безпеки, і, звичайно, конкретно по Україні з укладенням статусу-кво - наприклад, те, що завоювали на території Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької, частково Миколаївської областей, включаючи коридор Крим-Росія, зафіксувати як спірні території, що підлягають демілітаризації і на довгий період контролювати їх", - прогнозує генерал.

Відео дня

За словами Маломужа, для реалізації поставлених цілей ворог використовує "обезбашених" генералів, які брали участь військових операціях РФ зі знищення міст і сіл в Сирії.

"Подібну тактику вони готуються застосовувати й в Україні. Кремль задіє тих військових, яких застосовував за кордоном. Вважають, що старі не змогли впоратися із завданням, а нові будуть вирішувати її більш активно, більш агресивно", - додав він.

Маломуж припускає, що великих перспектив нова тактика не має, оскільки РФ втрачає військові ресурси та силу.

"Кидаючи на завоювання конкретних міст - Сєвєродонецьк, Краматорськ, Слов'янськ - великі сили, не рахуючись з втратами людськими й військовими, противник вичерпує свої резерви", - пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що Путін боїться поразки в Україні, однак перемогти не зуміє, тому розтягуватиме війну на довгі місяці.