Що відбувається у Маріуполі сьогодні? / фото ua.depositphotos.com

Маріуполь окупанти обстрілюють щодня, зруйновано до 90% житлової інфраструктури.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається у Маріуполі в четвер, 5 травня 2022 року:

21:47 Лікар, який надає допомогу пораненим на "Азовсталі", записав відеозвернення про ситуацію на заводі. Він також звернувся до влади Туреччини із закликом допомогти вивезти цивільних та військових.

Відео дня

20:00 Штурм "Азовсталі" продовжується! Захисники під вогнем утримують оборону заводу. Ворог застосовує авіацію, артилерію та піхоту.

19:58 Окупанти стали ретельніше перевіряти телефони тих, хто в'їжджає і виїжджає з Маріуполя і змушують видаляти фото та відео того, що люди там знімали.

19:09 У Маріуполі окупанти замінюють дорожні покажчики на російськомовні.

Ситуація в Маріуполі 5 травня: що відбувається у місті сьогодні (онлайн)

17:51 ООН та Червоний Хрест направили черговий гумконвой для евакуації з "Азовсталі". Про це заявив заступник генерального секретаря ООН та координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс. "Зараз, конвой йде в "Азовсталь", де має бути завтра вранці. Сподіваємося забрати тих, хто залишився в цьому пеклі і доставити їх у безпеку", - заявив він.

17:30 Захисники Маріуполя спростували слова Арестовича, що окупантів вибили з "Азовсталі". Російські окупанти вже третю добу, як прорвалися на територію заводу "Азовсталь" у Маріуполі. Їх не вибили, загарбники й досі там.

16:54 Окупанти продовжують обстріл Азовсталя, практично в прямому ефірі. Відео знято вчора.

16:09 Наші воїни на "Азовсталі".

Ситуація в Маріуполі 5 травня: що відбувається у місті сьогодні (онлайн)

15:38 Українські захисники вибили окупантів з "Азовсталі" - Арестовича. Штурм заводу триває третю добу, але окупантів вибили з його території. "Вчора увійшли російські війська на територію "Азовсталі", але були вибиті нашими захисниками. Наразі узагальнюємо інформацію", - заявив Арестович.

15:25 Заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар звернувся із закликом про евакуацію цивільних та поранених солдатів.

15:12 Сьогодні легендарному "Азову" 8 років. Його бійців знає весь світ, як незламних, сильних та стійких титанів. Це Герої, які продовжують чинити опір у Маріуполі, попри численні обстріли та бомбардування.

Ситуація в Маріуполі 5 травня: що відбувається у місті сьогодні (онлайн)

12:48 Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко подякував Оснат Лубрані, гуманітарній координаторці системи ООН в Україні за порятунок маріупольців. Мер зазначив, що завдяки підтримки міжнародних організацій та особистої участі Президента України Володимира Зеленського вперше вдалося провести успішну евакуацію мирного населення, яке ховалось у бомбосховищах Азовсталі.

Ситуація в Маріуполі 5 травня: що відбувається у місті сьогодні (онлайн)

12:26 "Лікарі світу" підтримують Центри "Я - Маріуполь" Вони будуть співпрацювати з мережею центрів підтримки переселенців "Я - Маріуполь". Відповідний Меморандум підписав сьогодні мер Маріуполя Вадим Бойченко з представниками міжнародної некомерційної організації "Лікарі світу". Це посилить медичний супровід маріупольців, які звертаються за допомогою до центру. Серед головних напрямків співпраці - забезпечення медикаментами та безоплатна допомога лікарів (зокрема, психолога). ""Я – Маріуполь" – це центри підтримки та допомоги маріупольцям. Це місце, де людям повертають надію. Сьогодні ми вже відкрили два таких центрів. В планах відкрити ще 10. Завдяки підтримці наших міжнародних партнерів ми посилюємо допомогу людям. "Лікарі світу" - це перший приклад такої співпраці. Дякую за готовність повертати життя маріупольцям", - мер Вадим Бойченко.

Ситуація в Маріуполі 5 травня: що відбувається у місті сьогодні (онлайн)

11:56 У Маріуполі загинула психолог полку "Азов" Наталія Луговська. Вона до останнього залишалася із бійцями на "Азовсталі". Раніше Наталія Луговська працювала психологом у реабілітаційному центрі воїнів АТО у Соснівці та займалася активною волонтерською діяльністю, допомагаючи українським військовим на сході України.

Ситуація в Маріуполі 5 травня: що відбувається у місті сьогодні (онлайн)

11:41 Громадянських жителів міста Маріуполь, переодягають у форму ЗСУ для "параду полонених" на 9 травня, — повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко

10:40 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 05.05

Ситуація в Маріуполі 5 травня: що відбувається у місті сьогодні (онлайн)

10:07 Історія Ігоря з Маріуполя, який пішки пройшов понад 200 кілометрів зі своїм собакою.Чоловік втечею вирішив рятуватися від приходу орків у його рідне місто. "Я не захотів бути рабом", - каже маріуполець. Він розповів, що у його собачки Жужі досі мозолі на лапках 🐾

9:40 У Маріуполі знаходяться 2000 російських військових - CNN, посилаючись на слова чиновника Пентагону. 10 батальйонних тактичних груп Росії знаходяться ближче на південь від населеного пункту Велика Новосілка. Вони зупинилися або для створення найкращих оборонних позицій, або для перегрупування. За словами чиновника, російські війська пересуваються на південь. Представник Пентагону каже, що військові Росії демонструють "повільний і нерівномірний прогрес", говорячи про ситуацію в Маріуполі.

9:24 Сьогодні в рамках маріупольського гуманітарного коридору евакуювали 344 людини.  Це жінки, діти та люди похилого віку з Маріуполя, Мангуша, Бердянська, Токмака та Василівки. Всі вони щойно прибули до Запоріжжя. Ще одна наша маленька перемога.  Дякую працівникам ООН та Міжнародного Комітету Червоного Хреста!  Дякую працівникам гуманітарної колони: водіям та співробітникам ДСНС.  Маріупольська гуманітарна операція триває

9:20 Фото вчорашньої колони з Маріуполя, яка приїхала до Запоріжжя. Також евакуаційною колоною вдалося забрати наших людей із Мангуша, Бердянська, Токмака, Василівки. За словами голови Запорізької ОДА Олександра Старуха, на запитання журналіста – "Про що Ви мрієте?", одна із жінок заплакала та відповіла – "Повернутися до Маріуполя, до мого дому".

Ситуація в Маріуполі 5 травня: що відбувається у місті сьогодні (онлайн)

9:05 Ось це убожество окупанти встановили у Маріуполі 🤬

Як бачимо, рашисти мітять територію статуями старої з радянським прапором.

Ситуація в Маріуполі 5 травня: що відбувається у місті сьогодні (онлайн)

02:28 Зеленський звернувся до секретаря Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреша з проханням сприяти у вивезенні з "Азовсталі" поранених.

01:20 Ситуація на "Азовсталі" складна, йдуть важкі кровопролитні бої. Про це заявив командир полку "Азов", підполковник Денис Прокопенко. Вже другий день, як противник прорвався на територію заводу.

00:58 Президент України Володимир Зеленський заявив, що сподівається на продовження евакуації людей з Маріуполя. Сьогодні завершився другий етап нашої евакуаційної операції з Маріуполя - в рамках маріупольського гуманітарного коридору вдалося евакуювати 344 людини. Раніше ще 150 людей вдалося вивезти з "Азовсталі". 

Як повідомляв УНІАН, 3 травня російські окупанти почали штурм заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

Вас також можуть зацікавити новини: