Росія підняла у небо МіГ-31К / скріншо

У п'ятницю, 10 березня, у всіх областях України оголошували повітряну тривогу.

Як повідомляє моніторингова група "Білоруські Гаюн", о 09:02 в Білорусі на аеродромі "Мачулищі" зафіксували зліт російського винищувача МіГ-31К, який здатний нести гіперзвукові ракети "Кинджал".

ОНОВЛЕНО 10:34. На аеродромі зафіксували посадку літака, у зв'язку з чим в областях почали давати відбої повітряної тривоги.

Відео дня

Напередодні у Київській обласній військовій адміністрації попередили, що у Вишгородському районі Київської області через роботу саперів можуть лунати вибухи.

В ОВА жителям області радять зберігати спокій, бути обачними та довіряти інформації лише з офіційних джерел.

Карта повітряних тривог 10 березня / скріншот

Повітряна тривога через зліт МіГ-31К - думка

Попри те, що українська система ППО поки не може збивати російські ракети "Кинджал", у всіх областях України завжди оголошують повітряну тривогу через зліт на території Білорусі або РФ літака МіГ-31К, який є потенційним носієм цих ракет.

Як пояснював військовий експерт Олег Жданов, не можна виключати і приховану загрозу, яку можуть нести злети цих винищувачів: "Ми не можемо ігнорувати будь-яку загрозу. Коли з'являється загроза, ми на неї реагуємо. Коли загрози немає - ми сидимо тихо, спокійно і, як то кажуть, куримо бамбук".