Ворог атакував Миколаїв не раз / фото ДСНС

Почалася нова доба протистояння російським загарбникам. Миколаїв і область постійно відбивають атаки ворога.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Миколаєві і області в четвер, 28 квітня:

21:03 Повідомляють, що у Миколаєві чути вибухи. Залишайтеся в укриттях.

Відео дня

19:55 Народились в сорочці. Під час одного з ракетних обстрілів Миколаєва у приватний будинок прилетів корпус ракети з системи залпового вогню. Дім частково зруйнований, загиблих та травмованих немає.

19:36 Оперативне командування ЗСУ заявило, що по Миколаєву завдано удару системами залпового вогню "Смерч". За попередніми даними, пошкоджено кілька десятків приватних житлових будинків, дитячі майданчики та територію навчального закладу. Відомості про постраждалих і загиблих уточнюються.

17:44 28 квітня в актовій залі Чорноморського національного університету миколаївський рок-гурт "Grimoff" та композитор Сергій Розумяк презентували свої патріотичні пісні, які вони присвятили жертвам збройної агресії Російської Федерації та звитягам захисників України.

17:06 У ніч проти 28 квітня збройні сили Російської Федерації обстріляли один з районів Миколаєва. Окупанти гатили по житлових кварталах забороненими міжнародними конвенціями касетними снарядами.

16:26 Так російські окупанти "денацифікували" будівельний комбінат у Миколаївській області:

15:16 29 квітня у Миколаївській обласній станції переливання крові чекають на донорів з IІ групою крові, негативним резус-фактором та IV групою крові, позитивним резус-фактором. Про це повідомляє Миколаївська міськрада.

Станція переливання крові працює з 8:00. Адреса: пров. Радіо, 2. Донорам із собою потрібно мати паспорт.

13:36 У Житомирі придбали та відправили до Миколаєва установку для очистки води і 20-тонний запас питної води від місцевих підприємців.

 

12:51 Кабмін ухвалив постанову, яка забороняє працівникам держпідприємств та їх керівникам працювати віддалено за межами України Ті співробітники держпідприємств, які поїхали за кордон, рятуючись від війни, мають повернутися до України. Інакше їх звільнять.

Миколаїв сьогодні, 28 квітня: що зараз відбувається у місті та області

12:38 Минулої доби війська Росії знову обстріляли Миколаїв та окремі райони області. Інформація про постраждалих та пошкодження встановлюється. Упродовж 27 квітня оператори отримали майже 499 викликів, повідомляє поліція Миколаївської області. На місцях події слідчі, експерти та вибухотехніки документують наслідки ворожих дій. Продовжуються досудові розслідування кримінальних проваджень.

Миколаїв сьогодні, 28 квітня: що зараз відбувається у місті та області

12:18 У Миколаєві на обліку перебувають приблизно 5 000 внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з тимчасово окупованих територій. Про це повідомляє департамент праці та соціального захисту населення міськради.

12:17 Анна Замазєєва: Минулої доби на Миколаївщині поранення отримали 10 людей. На щастя, дітей серед постраждалих немає. Усіх постраждалих доставлено до наших медичних закладів та отримують необхідну допомогу. Загалом, станом на сьогоднішній ранок, у миколаївських лікарнях перебувають 134 громадяни, які постраждали від атак окупантів Миколаївської області. Усім найшвидшого одужання.

Миколаїв сьогодні, 28 квітня: що зараз відбувається у місті та області

11:23 Наразі в Чорноморській зоні перебувають близько 20 російських кораблів, включаючи підводні човни. Незважаючи на втрату десантного корабля "Саратов" та крейсера "Москва", Чорноморський флот РФ зберігає здатність наносити удари по українським та прибережним цілям — британська розвідка.

Миколаїв сьогодні, 28 квітня: що зараз відбувається у місті та області

11:00 У Миколаєві тихо. Декілька порад, як зберігати спокій. З укриття не виходимо, ще звучить сигнал тривоги.

Миколаїв сьогодні, 28 квітня: що зараз відбувається у місті та області

10:42 Протягом доби 27 квітня на території Миколаївської області сталися три пожежі. Загальна площа горіння склала 1 070 квадратних метрів.

10:26 У Новотроїцькому запускають новий автобусний рейс до Херсона – через Чкалове, Каховку та Нову Каховку З 28 квітня Новотроїцька автостанція запускає регулярний рейс із Новотроїцького до Херсона. Рейс "Новотроїцьке – Херсон" вирушатиме з Новотроїцького о 6:00, автобус йтиме через Чкалове, Каховку та Нову Каховку. Але як пишуть "про час прибуття складно говорити". Умови поїздки такі ж як і інші рейси: готівковий розрахунок та наявність документів, що засвідчують особу.

10:23 Протягом доби 27 квітня на Миколаївщині через збройну агресію РФ поранення отримали десять людей. Усіх постраждалих доставили до медзакладів. Про це повідомляє голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва. Усього станом на 28 квітня в миколаївських лікарнях перебувають 134 людини, що постраждали від атак окупантів на Миколаївщину.

10:21 Бойові втрати орків.

Миколаїв сьогодні, 28 квітня: що зараз відбувається у місті та області

10:04 До початку травня у Миколаєві запрацює "Волонтерська пральня", яка безкоштовно стиратиме одяг військовослужбовцям, - Суспільне.

Миколаїв сьогодні, 28 квітня: що зараз відбувається у місті та області

9:53 Путін "все", але знову не той 🙁 ЗСУ у Миколаївській області ліквідували російського розвідника Вову Гуцова з позивним "Путін".

Миколаїв сьогодні, 28 квітня: що зараз відбувається у місті та області

9:21 Станом на 28 квітня від початку повномасштабної війни на Миколаївщині російські війська частково пошкодили або повністю знищили 2 867 цивільних об’єктів. Серед пошкоджених та знищених об'єктів житлові будинки, школи, лікарні тощо.

9:12 "Мрію, як і всі ми, скоріше повернутися додому, до мирного життя. З нетерпінням чекаю на перемогу". Майстриня народного мистецтва Любов Паранюк з Куцурубської громади, що на Миколаївщині, після вторгнення РФ переїхала до села Раштівка Хмельницької області. Художниця вирішила віддячити тимчасовому прихистку, розмалювавши сільську автобусну зупинку.

Миколаїв сьогодні, 28 квітня: що зараз відбувається у місті та області

6.51 Вночі та зранку в Миколаєві та області не оголошували повітряні тривоги.

0.24 У мережі повідомили про "прильоти" в Миколаєві. За неофіційними даними, окупанти обстрілювали місто з реактивних систем залпового вогню.

Нагадаємо, РФ почала повномасштабне вторгнення в Україну вранці 24 лютого 2022 року. Окупанти не раз атакували Миколаїв і область з повітря.

Вас також можуть зацікавити новини: