Окупанти застосували "сльозогінні" гранати проти українських воїнів / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська застосували проти українських захисників на Донеччині "сльозогінні" гранати нелетальної дії. Крім того, ворог обстріляв понад 10 населених пунктів області.

Як повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, на Авдіївському та Мар'їнському напрямках ворог вів наступальні дії в напрямку Новокалинового, Степового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського, Невельського та Мар'їнки Донецької області, але успіху не мав.

"Застосував аерозольні "сльозогінні" гранати нелетальної дії в районах населених пунктів Новокалинове, Ласточкине, Первомайське та Мар'їнка", – додали у Генштабі.

Відео дня

Крім того, окупанти обстріляли понад 10 населених пунктів. Серед них – Красногорівка, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Первомайське, Невельське, Мар'їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

Війна в Україні: актуальні новини

За даними Генерального штабу ЗСУ, наразі найбільш запеклі бої точаться за три міста: Авдіївку, Бахмут та Марʼїнку Донецької області. Зазначається, що на чотирьох напрямках українські військові відбили 41 атаку ворога. 

Крім того, росіяни завдали сім авіаційних та 10 ракетних ударів по Україні. Зокрема, ворог широко застосовує зенітні керовані ракети С-300.

Вас також можуть зацікавити новини: