Танк Challenger 2 / фото army.mod.uk

Британія готова переозброїти максимальну кількість механізованих або танкових підрозділів ЗСУ.

Як сказав експерт Defense Express Іван Киричевський для телеканалу Еспресо, Україна може отримати ще 70 танків Challenger 2.

"Можливо, танків Challenger 2 буде більше. Там не просто виникла цифра у 14 танків. Плюс ще 8 самохідних гармат і ще комплект бронетранспортерів. У цьому пакеті танки прив'язані до САУ, а до них БТР. Британці дали нам комплект техніки, в який можна пересадити механізовану бригаду", - зазначив Киричевський.

Відео дня

Він також зауважив, що британці планують списати певну кількість танків й передати їх для ЗСУ.

"Відповідно, є підстави вважати і очікувати, що передачею лише 14 машин історія з Challenger не завершиться. Відповідно до планів розвитку британської армії, у них має вивільнитися декілька десятків непотрібних їх машин. Вони хочуть 150 танків Challenger 2 модернізувати до стандарту Challenger 3, а приблизно інших 70 машин вони планували списати. Очевидно, ці машини потрохи перекочують у руки ЗСУ", - додав експерт.

Танк Challenger 2 для України від Британії

15 січня британський уряд оголосив, що Україна отримає ескадрон танків Challenger 2.

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес відповів, як Challenger 2 допоможе українським танкістам, а також скільки проходитимуть навчання бійці ЗСУ, щоб опанувати даний вид зброї.

Очільник МЗС Великобританії Джеймс Клеверлі починає дводенну поїздку до США та Канади, щоб переконати ці країни надати танки Україні.