На Харківщині українські воїни "перемелюють" супротивників, поділився сержант / колаж з фото wikimedia.org і скріншота

Російські окупанти зазнають серйозних втрат у Харківській області, їх "перемелюють" захисники України.

Сержант Збройних сил України, прес-секретар міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm Михайло Макарук поділився з "Телеграфом", що "у районі Дворічної та Куп’янська на Харківщині російський наступ, який триває вже майже три місяці, фактично захлинувся".

За словами співрозмовника, супротивники знову й знову збирають батальйони у Курській та Бєлгородській областях та кидають їх у зону бойових дій. "Ми ж їх активно перемелюємо, переважно завдяки вмілим діям операторів FPV-дронів та наших піхотинців", - поділився офіцер.

Відео дня

Спікер додав, що, на жаль, українське військо мусить відбивати атаки, а не наступати. "…оскільки Сили оборони України не мають достатнього поповнення (і людського ресурсу, і бронетехніки, і снарядів), ми змушені відбиватися, а не йти у наступ, як хотілося б…", - зазначив сержант.

Триває російсько-українська війна - новини, які варто прочитати

На початку січня військовий аналітик Денис Попович розповів, що ворог вже тривалий час намагається рухатися вперед на Куп'янському напрямку, і кровопролитні бої були в Куп'янському районі Харківської області. Експерт зазначив, що супротивник докладає багато зусиль для того, щоб просунутися у бік Куп'янська, оскільки для нього це місто дуже важливе з точки зору логістики.

Варто зазначити, що Росія на нашій землі зазнає колосальних втрат. Загальні втрати ворога на 15 січня 2024 року становлять приблизно 370 тисяч 980 загарбників. 

Вас також можуть зацікавити новини: