Німецькі ракети Taurus допоможуть ЗСУ поліпшити тактичну ситуацію / фото wikimedia.org

Засновник Conflict Intelligence Team і військовий аналітик Руслан Левієв заявив, що німецькі ракети Taurus допоможуть ЗСУ поліпшити тактичну ситуацію, але навряд чи переламають хід війни. З такою оцінкою він виступив в "Огляді від BILD".

"Вони не є game changers. Навіть якщо ці Taurus дадуть і навіть якщо умовно в нескінченній кількості, то вони так, допоможуть, поліпшать тактичні ситуації на окремих місцях і в окремих умовах. Але хід війни не переламають", - сказав Левієв.

За його словами, для перелому перебігу війни потрібна комплексна ситуація, яка включає в себе безліч компонентів.

"Зокрема питання протиповітряної оборони, наявності озброєнь і навченості сухопутних військ. Але тим не менш Taurus дійсно дуже важливі", - додав він.

Питання передачі Taurus Україні

29 лютого канцлер Німеччини знову відмовився передавати Україні ракети Taurus, сказавши, що "німецькі солдати не можуть слідувати за своїми британськими та французькими колегами в способах управління цілями та їх супроводу". При цьому німецькі депутати неодноразово закликали Шольца передати українській армії Taurus.

Уряд Великої Британії приватно закликав Німеччину передати Україні ракети дальнього радіусу дії Taurus. Як зазначає видання Bloomberg, високопоставлені британські міністри і чиновники неодноразово давали зрозуміти Німеччині, що Україні вкрай необхідні ракети Taurus. Зокрема, Британія пропонувала рішення для подолання опору Берліна щодо їхнього відправлення, включно з угодою про обмін, яка передбачає, що Велика Британія надасть Києву більше власних ракет Storm Shadow, а Німеччина потім поповнить запаси Великої Британії ракетами дальнього радіусу дії на заміну.

Вас також можуть зацікавити новини: