Журналіст вважає, що ЗСУ зможуть дістати за допомогою Taurus до Кремля / фото wikimedia.org

Німецький журналіст Маркус Прайс підтвердив дані, які напередодні озвучив канцлер Олаф Шольц про далекобійні крилаті ракети Taurus, що б'ють на 500 км і за умови "неправильного використання можуть досягти конкретної цілі де-небудь у Москві".

"Якщо... поїхати в Чернігівську область, то можна побачити: 500 км, і ви в Москві. Військові експерти кажуть, що ця зброя дуже точна і потужна. Тож якщо скажуть, що ціль - Кремль, то вона вразить і Кремль!", - сказав Прайс, пише Bild.

"Тому й виникає питання: чи можна випустити з рук таку зброю? Канцлер каже: ні, не можна! Якщо не випускати її з рук і відрядити разом із нею солдатів, доведеться ухвалити рішення про це в парламенті, і тоді ви, вочевидь, опинитеся в стані війни", - пояснив він ситуацію.

Відео дня

Журналіст висловив думку, що якщо Taurus Росія сприйме як ескалацію і це призведе до агресії проти Німеччини, то, на відміну від Лондона або Парижа, "ми не зможемо дати стримуючу відповідь, оскільки Німеччина не ядерна держава". Він зазначив, що немає гарантії того, що той самий Лондон, Париж або Вашингтон допоможуть Берліну в цьому випадку. "Тому я можу зрозуміти переживання і обережність (канцлера)", - сказав журналіст.

Прайс додав, що саме далекобійність у 500 км відрізняє Taurus від британської Storm Shadow або французької SCALP. Вони б'ють тільки на 300 км, тобто ЗСУ не можуть вдарити ними по Москві.

Шольц відмовляється передати Україні Taurus

29 лютого канцлер Німеччини знову відмовився передавати Україні ракети, сказавши, що "німецькі солдати не можуть слідувати за своїми британськими та французькими колегами в способах управління цілями та їх супроводу".

При цьому німецькі депутати неодноразово закликали Шольца передати українській армії Taurus.

Вас також можуть зацікавити новини: