Окупанти обстріляли Вовчанськ / фото Нацполіція

Сьогодні, 1 жовтня, внаслідок обстрілу російськими окупантам міста Вовчанськ у Харківській області загинула одна людина.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ. "Близько 11:00 1 жовтня російські військові вкотре обстріляли м. Вовчанськ. Під ударом опинилась центральна площа міста. У результаті обстрілу загинув чоловік, його особа наразі встановлюється. За адресою виїхала слідчо-оперативна група та вибухотехніки", - йдеться у повідомленні.

В МВС зазначили, що слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни).

Відео дня

В Харківській обласній військовій адміністрації поінформували, що внаслідок отриманих поранень на місці загинув 63-річний цивільний чоловік.  "Загиблий  проїжджав біля центрального майдану на велосипеді", - заявили в ОВА.

Нічна атака на Україну

Сьогодні вночі російські окупанти атакували Україну ударними БпЛА типу Shahed з південного, південно-східного та північного напрямків. Усього зафіксовано пуски близько 30 ударних БпЛА Shahed-131/136. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною Сил оборони України, знищено 16 "шахедів".

Протягом минулої доби ворог завдав 8 ракетних та 99 авіаційних ударів, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах. Також, РФ завдала чергового удару по Україні застосувавши близько 40 іранських ударних БпЛА типу Shahed-136/131 з південного напрямку. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 30 ворожих "шахедів" у межах Одеської, Миколаївської та Вінницької областей. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Вас також можуть зацікавити новини: