Ракета Hellfire / фото wikipedia.org

Норвегія надала Україні 160 керованих протитанкових ракет Hellfire, пускових засобів і блоків наведення до них, а також прилади нічного бачення.

Як йдеться у заяві на сайті оборонного відомства Норвегії, про це сьогодні заявив міністр оборони Бйорн Арільд Грам на засіданні Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-5"), яке проходить у Німеччині.

"Ця зброя, яку просила Україна, стане корисною у її боротьбі з російськими загарбницькими силами. Ракета легка в керуванні, і може бути застосована як проти наземних, так і проти морських цілей", - наголосив Грам.

Відео дня

Наразі ці ракети відправлені в Україну з Норвегії. Також норвезькими інструкторами було підготовлено український персонал до використання ракет Hellfire.

Крім того, Норвегія передала Україні прилади нічного бачення. Йдеться як про окуляри нічного бачення, так і про біноклі.

Довідка УНІАН. Ракета AGM-114 Hellfire - американська керована протитанкова ракета класу "повітря - земля", що запускається із закритої позиції без прямого візуального контакту з ціллю. Скеровується на ціль променем лазера або іншими системами.

Раніше повідомлялося, що Норвегія та Велика Британія подарують Україні мікродрони Black Hornet, призначені для розвідки та визначення цілей на малих відстанях.

Вас також можуть зацікавити новини: