Росія хоче знищити систему ППО України, зазначив Селезньов / скріншот

Швидше за все, найближчим часом російські війська намагатимуться завдавати ще більш масованих ракетних ударів для того, щоб знищити систему протиповітряної системи (ППО) України.

"Можливо, зліт трьох стратегічних літаків 29 листопада в супроводі Іл-22 був проведений з метою виявлення об'єктів ППО на території України, з метою коригування напрямків пуску російських ракет", – зазначив військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю "Обозревателю".

На його думку, у війні переможе той, хто більш технічно підготовлений і забезпечений.

Відео дня

Селезньов вважає, що великою кількістю життів російських солдатів кремлівський диктатор Володимир Путін зараз намагається виторгувати собі час.

"Попри величезні втрати, вони намагаються атакувати наші позиції. Причому, роблять це часто абсолютно нераціонально, відправляючи сюди підрозділи без відповідної технічної підтримки бронетехнікою на добре забезпечені позиції українських Сил оборони. В результаті вони несуть колосальні втрати, але спроби атакувати наші позиції не припиняють. Тобто йде перемелювання живої сили ворога в цих безуспішних атаках. На що розраховує Путін? Цілком ймовірно, що він розраховує на певну втому, на страх колективного Заходу, на виснаження запасів військової техніки і боєприпасів і, відповідно, озброєнь, які необхідні для українських Сил оборони", – додав експерт.

Масовані ракетні удари Росії по енергосистемі України

З початку жовтня Росія здійснила вісім масованих атак, запустивши десятки ракет по об'єктах енергетичної інфраструктури України.

У зв'язку з цим в більшій частині регіонів були змушені застосовувати аварійні відключення електропостачання.

Останній масований ракетний удар РФ здійснила 5 грудня.

Цього дня сили протиповітряної оборони України збили понад 60 з 70 випущених російських ракет.