На Харківщині у звільненому селі знайшли загиблими мирних жителів, на тілах були сліди катувань / фото УНІАН, Андрій Марієнко

У звільненому від окупантів селі на Харківщині виявлено тіла двох цивільних зі слідами катувань.

Як повідомляє Харківська обласна прокуратура, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Зазначається, що 7 вересня українськими військовими звільнено с. Гракове у Чугуївському районі.

Відео дня

Після деокупації місцевий мешканець звернувся до поліції та розповів, що російські військові змусили його закопати тіла двох чоловіків.

"9 вересня біля території приватного домоволодіння правоохоронцями виявлено два трупи з вогнепальними пораненнями в області потилиці та зі слідами катувань. За попередньою версією слідства, потерпілих вбили російські військовослужбовці у березні під час окупації села", - розповіли у прокуратурі.

t.me/prokuratura_kharkiv

Наразі тіла вбитих направлено на судово-медичну експертизу.

Нагадаємо, окупаційні війська РФ рано вранці 24 лютого вдерлися в Україну, атакували військові та цивільні об'єкти й захоплювали населені пункти, зокрема, в Харківській області

Армія України дає гідну відсіч окупантам й наприкінці серпня пішла у контрнаступ. 9 вересня президент Володимир Зеленський повідомив, що наші воїни на Харківщині звільнили понад 30 населених пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: