Удари по цивільному населенню замість військових об'єктів можуть дорого обійтися для Росії / фото УНІАН

Хвиля ракетних обстрілів Києва, які не несуть користі для просування росіян на фронт, показують, що російського диктатора перемогли емоції, вважає військовий аналітик Шон Белл.

У статті для Sky News він зазначив, що Путін, ймовірно, націлив свої обмежені запаси ракет на цивільне населення Києва у відповідь на передбачувані атаки безпілотників по Москві.

"Путін не має ніякої військової підготовки, тому стратегія, доктрина і головні зусилля — це не ті фрази, які йому близькі. Замість цього ним рухає символізм: Бахмут мав обмежене військове значення, але Путін хотів успішно відсвяткувати 1-е травня. Точно так само він хоче покарати президента Володимира Зеленського за його зухвалість ударами у відповідь, але, подібно Гітлеру і битві за Британію, Путін дозволяє емоціям перемогти над військовою стратегією", – вважає аналітик. 

Відео дня

Шон Белл наголошує, що Росія витрачає балістичні ракети швидше, ніж їх можна замінити, і їхнє витрачання на удари по цивільному населенню замість військових об'єктів може дорого коштувати для неї.

"Хвилі ракетних обстрілів Києва не приносять жодної військової користі і не сприяють закінченню війни Росією; це просто дії розчарованого лідера, який прагне зігнати гнів на своєму наполегливому противникові. Ця відсутність безжальної зосередженості на військових цілях є критичною слабкістю російської військової машини, яку ми можемо очікувати в найближчі місяці", – прогнозує аналітик.

Масовані удари по Києву - що потрібно знати 

Минулого місяця російські окупанти обстрілювали Київ майже щодня – за місяць було завдано 17 масованих ударів.

Ворог застосовував і ракети, в тому числі, балістичні, і ударні дрони. Останні – у рекордно великій кількості.

Масовані удари продовжилися і в червні. Цієї ночі російські окупанти намагалися вдарити по столиці, але всі повітряні цілі (крилаті ракети і БПЛА) були знищені на підльоті. 

Вас також можуть зацікавити новини: